Hayvancılık yatırımları tanıtıldı

Hayvancılık yatırımları Trabzon'da tanıtıldı.

Hayvancılık yatırımları tanıtıldı

Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz illerini kapsayan, Hayvancılık yatırımlarının desteklenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararına istinaden, Trabzon’da yatırım yapma potansiyeline sahip, küçük ve orta ölçekli hayvan işletmesi olan çiftçilerimizde farkındalık oluşturmak üzere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme şube Müdürlüğü teknik personeli tarafından bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Dernekpazarı ve Çaykara ilçelerinde yapılan bilgilendirme toplantılarında İl Müdürü Cahit Gülbay, ülkemizin kalkınmasının tarım ve hayvancılığın gelişmesine bağlı olduğunu, son yıllarda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak, bunu temin etmek için farklı başlıklar altında hibe destekleri verildiğini, vatandaşlarımızın bu imkânları değerlendirmesini sağlamak için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bilgilendirme toplantıları düzenlendiklerini ve bu hibelerden yararlanmak isteyen çiftçilerimize İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri olarak her türlü desteğin sağlanacağını söyledi.

Çaykara’da, Kaymakam İhsan Ayrancı ile Belediye Başkanı Hanefi Tok’un iştirak ettiği geniş katılımlı toplantıda yaptığı konuşmada ise İl Müdürü Cahit Gülbay, Çaykara ilçemizin turizmde büyük gelişme kaydettiğini, turizm faaliyetlerinde devamlılığın sağlanabilmesi için tarımsal ürünleri marka haline getirmemiz gerektiğini, bunun da kaliteli, hijyenik ve istikrarlı hayvancılıkla sürdürülebilir hale getirebileceğini dile getirdi.

Çaykara’daki toplantı sonrası İlçe Kaymakamı İhsan Ayrancı ile İl Müdürü Cahit Gülbay, Aytaköy Mahallesinde tamamlanmış olan Hatice Aliefendioğlu’na ait 40 büyükbaş hayvan kapasiteli tesiste incelemelerde bulundular.

Son başvuru tarihi 31 Aralık 2018 olan Hayvancılık yatırımları tanıtım toplantılarının Trabzon’un diğer ilçelerde de yapılacağı belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler