Hamdolsun ekonomi sağlam!

AK Parti Manisa Milletvekili ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye ekonomisinin bugün geçmişten farklı olarak çok ciddi temeller üzerinde yükseldiğini belirterek, ''Mayıs ayına, en geç haziran ayına kadar Türkiye bu krizin etkisinden kurtulacak'' ded

Hamdolsun ekonomi sağlam!

AK Parti Manisa Milletvekili ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye ekonomisinin bugün geçmişten farklı olarak çok ciddi temeller üzerinde yükseldiğini belirterek, ''Mayıs ayına, en geç haziran ayına kadar Türkiye bu krizin etkisinden kurtulacak'' dedi.

AK Parti'nin Saruhanlı ilçe ve belde belediye başkan adayları, Bülent Arınç'ın da katılımıyla tanıtıldı.

Arınç, törende yaptığı konuşmada, ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, krizden dolayı hiç kimsenin endişesi olmaması gerektiğini, yaşanan birtakım ekonomik sıkıntıların dünyanın da içinde bulunduğu sıkıntılar olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, 2001 yılında kendi içinden kaynaklanan bir ekonomik kriz yaşadığını hatırlatan Arınç, şunları kaydetti:

''Bu dönemde bir sürü soytarı, satın aldıkları bankaların içindeki paraları topladılar, ondan sonra da sırra kadem bastılar. O bankalarda batan paraları devlet üstlendiği için sizden vergi üstüne vergi alarak ekonomik buhranlarla Türkiye'yi fakirleştirdiler. Şimdi hamdolsun ekonominin temel direkleri çok ciddi taşlar üstünde yükseliyor, sallanacak gibi değil. Geçmişte Çin'den kaynaklanan bir ekonomik kriz oldu, Türkiye'ye hiç uğramadı. Batı'nın kendi içinde krizleri oldu, uğramadı. Ama son kriz, ABD'den başlayıp, İngiltere ve Avrupa ülkelerine yansıyan, Rusya'yı ve Çin'i de içine alan bir kriz. Türkiye'yi de şüphesiz çok etkiledi. Ama Almanya kadar İngiltere kadar, ABD kadar değil.''

Arınç, krizin dünyadaki yansımalarına ilişkin gazetelere bakıldığında, ''Batı'da iflaslar art arda devam ediyor'' biçiminde birçok haber görüleceğine işaret ederek, şöyle devam etti:

''Onlarınki finansal kriz, ellerinde para yok. Tabi bizde de bunun sonucu talep daralması var, ihracatçı sıkıntıya düştü. Bize kredi açan bankalar kendileri batmak üzere. Türkiye buna rağmen çok şükür ne kıtlık yaşıyor, ne de sıkıntının büyüğünü yaşıyor. Biz kendi adımlarımızı sağlam attığımız için sıkıntılar nereden kaynaklanıyor onları bilip de onun yerine güçlü işler yaptığımız için oradan gelen dalgalar bizi de sallıyor ama yıkamıyor hamdolsun.''

Türkiye'nin, yaşanan bu kriz ortamını da en kısa sürede aşacağını ifade eden Arınç, ''Mayıs ayına, en geç haziran ayına kadar Türkiye bu krizin etkisinden kurtulacak. Önümüz aydınlık ve ferah. Allah'ın izniyle çok ferah günlere yakında kavuşacağız. Yalan söylemiyoruz, 6-7 yıldan bu yana iktidardayız. Geçmişte olanlarla bizim dönemimizde olanlara bakın'' dedi.

''SAYIN BAŞKANIM BU ÇİFTÇİNİN HALİ NE OLACAK?''

Toplantıda, Arınç ile konuşması sırasında kendisine tepki gösteren bir çiftçi arasında ilginç bir diyalog da yaşandı.

Arınç, konuşma yaptığı sırada salonun arka kısmından isminin Adem Atıkan olduğu öğrenilen bir çiftçinin, ''Sayın başkanım bu çiftçinin hali ne olacak?'' diye seslenmesi üzerine daha önce Turgutlu'daki parti toplantısında bir çiftçiyle arasında geçen tartışmaya atıfta bulunarak, ''Bugün çok sabırlıyım. Turgutlu'da yaptım o işi. Bir daha yapmam'' dedi.

''Emin olun ki çiftçilerimizin yanındayız'' diyen Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Çiftçimizin yüzünü yere eğdirmedik, eğdirmeyeceğiz. Bir taraftan akaryakıtta mazotta teşvik, doğrudan gelir desteği, bir taraftan da bazı ürünlere sağladığımız diğer desteklere devam ettik. Ama bu sıkıntılar, kendi içinde çiftçi arkadaşlarımızı fevkalade üzüyor ve birtakım endişelere düşürüyor. Ama ilgileniyoruz, bunun peşindeyiz. Tarım uygulamasında prim uygulamasınında hiçbir desteğin kesildiğini görmediniz, görmeyeceksiniz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler