Halka yüksek kaliteli ürün

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörü Topel Gül, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; tüketici haklarının gelişmesiyle, üretim ve hizmet alanındaki kalite standardının yükseldiğine dikkat çekti. Bilinçli tüketim

Halka  yüksek kaliteli ürün

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörü Topel Gül, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; tüketici haklarının gelişmesiyle, üretim ve hizmet alanındaki kalite standardının yükseldiğine dikkat çekti.
 

Bilinçli tüketim konusunda doğru yönlendirmenin ve özellikle genç nesli eğitmenin ülke ekonomisine önemli katma değerler sağlayacağını vurgulayan Gül; TSE'nin standardizasyon ve kalite konularındaki önemli görevlerinin yanı sıra tüketicinin eğitimi ve bilinçlendirilmesinde de sosyal bir sorumluluk taşıdığını söyledi.
 

Çağdaş demokrasinin temel ilkelerinden olan tüketici haklarının gelişmesinin, üretim-tüketim ilişkilerine de yeni bir boyut kazandırdığını ifade eden Gül, günümüzde sorgulamayan tüketici yerine, bilinçli, örgütlü tüketici profili ile karşılaşmaktan ve kendilerine hizmet vermekten memnun olduklarını belirtti.
 

TSE'nin, üretici-tüketici iletişiminde sağlam bir köprü oluştururken, aynı zamanda Türk Sanayisinin dünya ile rekabet edebilmesinde de anahtar bir rol üstlendiğini belirten GÜL; "Tüketici hakları konusunda; dünyadaki yenilikleri izleyen, çağdaş uygarlık seviyesini aşmayı hedefleyen Türkiye, bu hedefine bilinçli tüketicilerimiz ile ulaşacaktır. Anayasamız tüketicilerin korunmasını devlet güvencesine almıştır.

Tüketicinin korunmasıyla ilgili yasalar, toplumumuzun tümünü yakından ilgilendirmekte ve günlük yaşamın parçası olan tüketici sorunlarına çözüm üretmektedir. Temel gereksinimlerin giderilmesi, güvenlik, mal ve hizmet seçiminde özgürlük, bilgi edinme, eğitilme, zararların karşılanması, sağlıklı çevreye sahip olmak, evrensel düzeyde kabul gören ve korunması gereken tüketici haklarındandır.

Tüketici haklarının geliştirilmesinde, güncellenmesinde ve korunmasında en önemli öge; bilinçli, duyarlı ve sorumluluk sahibi bireylerdir. Bu nedenle her vatandaşımızın sorumluluk ve duyarlılıkları bizim de bu konudaki çalışmalarımızı yönlendirmemiz için büyük önem taşımaktadır. Özellikle çocuk ve gençlerimizin bilinçli, örgütlü tüketici olmaları ve sahip oldukları haklar konusunda eğitilmeleri, çağdaş üretim sürecine çok yönlü katkı sağlayacaktır.

Biz, Türk Standardları Enstitüsü olarak, üreticinin ve tüketicin destekçisi olmaya, çözüm odaklı çalışmaya ve tüm kesimlerle işbirliğine devam edeceğiz. Tüm tüketicilerimizin kendi hak ve sorumluluklarının bilincinde en iyi hizmeti alması umuduyla, Dünya Tüketici Gününü kutlu olsun" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler