Hacısalihoğlu: "İstihdam için devlet destekleri ardına kadar açtı'

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu devlet istihdam için özel sektöre destekleri sonuna kadar açtı.

Hacısalihoğlu: "İstihdam için devlet destekleri ardına kadar açtı'

İstihdam seferberliğini sektörlere anlatan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, istihdam seferberliğinde devletimizin özel sektöre destekleri ardına kadar açtığgını bütün sektörlerin bu desteklerden yararlanarak istihdam seferberliğine katkı verebileceğini söyledi.


Hacısalihoğlu,  sigorta acenteleri ile bir araya geldiği toplantıda istihdam seferberliğine dikkat çekerek yerelde sigortacılık sektörünün seferberliğine istihdam sağlayarak destek olmaya davet etti.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO)  ile Doğu Karadeniz Tüm Sigorta Acenteleri Derneği (TÜSİD) işbirliği ile  “Sigortanızı Acente de Yaptırın” etkinliği Trabzon’da yapıldı. Etkinlik kapsamında düzenlenen panele Hazine Müşteşar  Yrd. Dr. Ahmet Genç, Sigorta Tahkim Komisyonu Müdürü. İbrahim Taşbaşı, TÜSAF Genel Başkanı Murat Büyükçelebi ve TÜSİD Başkanı İbrahim Sertel panelist olarak katıldı. Toplantının açılışında konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, istihdam seferbiliği ile ilgili olarak Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de bir çalışma başlatıldığını söyledi.  Bu kapsamda oda olarak bütün sektörler ile toplantılar yaparak istihdam seferberliğine dikkat çekildiğini vurguladı. Önemli devlet destekleri sağlandığını ifade eden Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, “ Şubat 2017 itibarı ile başlayan bu desteklerde öncelikle işbaşı eğitim olarak isimlendirdiğimiz destekte üç ay maaş ve vergilerin tamamını devlet tarafından karşılanıyor. Üç aydan sonra istihdam devam ettirildiği takdirde de 2017 yılının sonuna kadar 773 TL’lik tüm verğileri devletin karşılıyor.” dedi.

Sigortacılık sektörünün bu desteklerden yararlanması gerektiğini aktaran Başkan  Hacısalihoğlu “İşbaşı eğitim ve artı istihdam devlet desteklerinden sigortacılık sektörünün Trabzon’da yararlanmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu. Başkan Hacısalihoğlu şöyle devam etti: “ Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerin arzusu şudur. İstihdam Seferberliğine sigortacılık sektöründeki üyelerimizde bir katkı sağlasın. Ülkemizin bu istihdam sorununa Trabzon’dan destek olsun. Sektör olarak ekonominin bir parçası olan sigortacılık sektörü üzerine düşen bu sorumluluğu yerine getirmiş olsun.”

Başkan Hacısalihoğlu konuşmasının sonunda ise “Sigortanızı Acente de Yaptırın”  kampanyasının ülkemizde bir farkındalık yapacağını umduğunu, acentelerin desteklenmesi konusunda önemli  bir adım ve başarılı bir kampanya olacağını ifade etti. 




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi