Hacısalihoğlu: "işadamlarımız daha cesur olmalı"

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Hacısalihoğlu: "işadamlarımız daha cesur olmalı"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Bahreyn’de düzenlenen TOBB – Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu toplantısında Trabzon heyeti olarak çok olumlu görüşmeler yaptıklarını belirterek, “Körfez ülkeleriyle özellikle turizm konusunda daha sıkı işbirliği için önümüzdeki günlerde yeni adımlar atacağız. İşadamlarımızın da yatırım taleplerini hayata geçirmesi için daha cesur olması lazım. Türkiye ile turizm, savunma sanayi, gıda, eğitim ve gemi sanayi alanında işbirliği talepleri var” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) tarafından Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen TOBB-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu’na Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, TTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat İskender, TTSO Meclis Üyesi Kadem Çakıroğlu ile çeşitli oda ve borsalardan 250’ye yakın işadamı katıldı.

“TURİZM ACENTALARINI BİRARAYA GETİRECEĞİZ”

Forumu değerlendiren TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un o bölgede tanınır olduğunu gördüklerine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Oradaki insanların hafızalarında bir Trabzon var. Trabzon’a daha fazla körfez turisti çekmek için görüşmelerde bulunduk. Bahreyn ile diğer körfez ülkeleri turizm acenteleri ile Trabzon’daki acenteleri bir araya getirmek için toplantı düzenleme kararı aldık. Ayrıca Körfez pazarında yürütmekte olduğumuz tanıtım çalışmalarını daha geniş bir program dâhilinde hayata geçireceğiz. Bahreyn’de gerçekleştirdiğimiz Doğu Karadeniz tanıtım materyallerinin büyük ilgi çektiğini gördük.”

YATIRIMA DAVET

Forumda körfez ülkeleri işadamlarını Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesine yatırıma davet ettiklerini de aktaran Başkan Hacısalihoğlu, Bahreyn ve Trabzon arasında ticaretin geliştirilmesi amacıyla ticaret ve sanayi odalarının ortak toplantı yapması için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Hacısalihoğlu, “Forumda Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesindeki yatırım potansiyellerini anlattık. Türkiye’de devletin bu yatırımlara sağladığı teşvik ve destekler hakkında bilgilendirmede bulunduk.  Karşı tarafın da önerilerini aldık. Körfez ülkeleri Türkiye ile yürütmek istedikleri iş alanları hakkında önerilerde bulundular. Türkiye ile turizm yatırımlarını birinci planda tutuyorlar. Savunma sanayinde de yatırım yapmak ve işbirliğinde bulunmayı istiyorlar.  Özellikle elektronik savaş ve savunma sanayi alanlarında yatırım ve işbirliği talebi var. Gıda sektöründe büyük bir açık olduğunu ifade ettiler. Türkiye’deki tarım alanlarından faydalanmayı istediler. Körfez ülkelerinde gelen diğer talepler de gemi sanayi ve eğitim işbirlikleri alanlarında oldu.” dedi.

FIRSATLARI HEP BERABER DEĞERLENDİRELİM

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Körfez ülkelerinde büyük yatırım ve işbirliği fırsatları bulunduğunu da sözlerine ekleyerek, “Türk özel sektörü ve özellikle Körfez turizmi ile ön plana çıkan Trabzon ve Doğu Karadenizli işadamlarımızın bu fırsatları ve yatırım taleplerini hayata geçirmesi için daha cesur olması gerekiyor” ifadesini kullandı.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU ARAP MEDYASINDA

Bu arada Körfez ülkelerinin medya kuruluşları da Trabzon heyetine büyük ilgi gösterdi. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nun açıklamaları, birçok gazetede yer aldı. Hacısalihoğlu, Körfez ülkelerinin gazetelerine yaptığı açıklamada, “Trabzon, çarpıcı doğasıyla Körfez ülkelerinden yarım milyon turist çekmeyi başardı. Doğu Karadeniz adeta bir cennet. Böyle güzel bir doğa, Körfez ülkelerindeki yatırımcı şirketlerin de bölgeye ilgisini artırdı. Özellikle gayrimenkul ve turizm projesi inşaatları başlattılar. Trabzon’daki yatırımcılar ve Valilik de yoğun turizm hareketi karşısında otel sayısı ve yatak kapasitesini artırmak için çalışma yapıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi