Gürdoğan'dan çarpıcı açıklama

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Rusya'nın Güney Osetya nedeniyle Gürcistan'la yaşadığı soruna Türkiye'nin de dahil edilmeye çalışıldığını belirterek “Türkiye olarak Rusya ile boy ölçüşmek yerine yaşa

Gürdoğan'dan çarpıcı açıklama

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Rusya'nın Güney Osetya nedeniyle Gürcistan'la yaşadığı soruna Türkiye'nin de dahil edilmeye çalışıldığını belirterek “Türkiye olarak Rusya ile boy ölçüşmek yerine yaşanan son Rusya-Gürcistan krizini iki ülke ticari ilişkilerini daha da geliştirmek için bir fırsat olarak görelim” dedi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Gürdoğan, Türkiye'nin Kafkasya'da yaşanan sorunu kendisini tehdit eden bir durum olarak algılamaktan çıkarak bunu fırsata dönüştürmesi gerektiğini vurguladı. ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin tüm bu yaşananlardan yeni fırsatlar çıkarmaya çalıştığına dikkat çeken Gürdoğan “Türkiye gözü kapalı olarak AB ülkelerinin yanında yer almaya çalışıyor. Halbuki AB, 16 yıldır Gümrük Birliği nedeniyle bize verdiği sözlerin hiçbirini tutmadığı gibi bize her zaman 2. sınıf insan mualemesi yapmayı sürdürüyor ve kendi içine almamak için türlü türlü bahaneler öne sürüyor. Biz ise tüm bunlara rağmen AB ülkelerinin yanında yer alıyoruz. Biz AB ülkelerinde hep 2. sınıf insan muamelesi görmemize rağmen Rusya'ya gittiğimizde hep 1. sınıf muamele gördük. İş yaptığımız bu ülke hep bizi el üstünde tuttu. Rusya'nın Türkiye'nin dış ticaretinde ilk sırada yer alması bunun en güzel kanıtı. İki ülke arasındaki ticaret hacmini gözardı ederek politika üretmemeliyiz” dedi.

Gürdoğan, ABD ve AB'nin gerek Ortadoğu'da gerekse Kafkasya'da Türkiye'ye ihtiyacı olduğunun altını çizerek “Onlar bize mahkum biz onlara değil. Bunu iyi görmemiz gerekiyor. Yaşanan son gelişmeleri bir kriz olarak değil, kendi çıkarlarımız doğrultusunda fırsat olarak görmeliyiz. Şimdi Türkiye'nin Rusya'ya takındığı tavır nedeniyle özellikle iç gümrüklerde Türk TIR'larına zorluk çıkartılmaya başlandı. Yarın belki Soçhi'de veya Grasnador Limanları'nda sorun yaşamaya başlayacağız. Bizim karnımız Rusya'dan doyuyor, en çok işi onlarla yapıyoruz. Rusya Türk işadamları için önemli bir ihracat kapısı. Bu kapının her şeye rağmen sürekli açık tutulması gerekiyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi