Gürcistan'a bordo- mavi forma

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav ve beraberindeki heyet, fındık ve çay konusunda incelemelerde bulunmak için Gürcistan'a gitti.     TTB'den yapılan açıklamaya göre, fındık ve çay konusunda çeşitli incelemelerde bulunmak amacıyla G

Gürcistan'a bordo- mavi forma

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav ve beraberindeki heyet, fındık ve çay konusunda incelemelerde bulunmak için Gürcistan'a gitti.     

TTB'den yapılan açıklamaya göre, fındık ve çay konusunda çeşitli incelemelerde bulunmak amacıyla Gürcistan'a giden Cirav ile beraberindeki TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ile iş adamlarından oluşan heyet, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Levent Murat Burhan ile yemekte bir araya geldi.     

Büyükelçi Burhan, yemekteki konuşmasında, Türkiye ile Gürcistan'ın birbirine benzerliklerinin çok olduğunu belirterek, ''Ekonomik işbirliği yapılan ve yapılabilecek alanlar çok. Başta Acara bölgesi olmak üzere Türk, özellikle de Karadenizli iş adamları buralarda yatırımlar ve iyi işler yapıyorlar'' şeklinde konuştu.     

Gürcistan'daki Trabzon, Rize ve Artvin kökenli iş adamlarının sayısının oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Burhan, ''Tarım sektöründe özellikle Acara bölgesinin önemi artıyor. Yatırımlara çok iyi ve bürokrasisi sıfır denebilecek düzeyde teşvikler sağlanıyor. Her iki ülkenin menfaatine olacak şekilde ilişkilerimizi geliştirmeliyiz'' dedi.     

TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav da Gürcistan'da yöreyi de iyi bilen Trabzonlu bir büyükelçinin bulunmasının herkes için şans olduğunu vurgulayarak, ''Gürcistan ile işbirliğini geliştireceğiz. Bunun için her iki ülkenin iş adamları iyi çalışıyor. Komşumuzun ekonomisi de giderek gelişiyor. Bunun bize de büyük faydası olacaktır'' ifadelerini kullandı.     

Ziyarette, Köleoğlu, Büyükelçi Burhan'a üzerinde adı ve soyadının yazılı olduğu ''61'' numaralı Trabzonspor forması hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi