Gümrükçüoğlu zam için ne dedi?

Başkan Gümrükçüoğlu, Şoför ve Otomobilciler Odası'nın 17 Mart tarihinden geçerli olmak üzere yolcu taşıma ücretlerini 1 lira 25 kuruştan 1 lira 50 kuruşa çıkarttığını belirterek, “ Dolmuş ücretlerine zam yapılma süreci içerisinde Şoförler ve Otomobilciler

Gümrükçüoğlu zam için ne dedi?

Başkan Gümrükçüoğlu, Şoför ve Otomobilciler Odası'nın 17 Mart tarihinden geçerli olmak üzere yolcu taşıma ücretlerini 1 lira 25 kuruştan 1 lira 50 kuruşa çıkarttığını belirterek, “ Dolmuş ücretlerine zam yapılma süreci içerisinde Şoförler ve Otomobilciler Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile de görüşmelerde bulundu. Hepimizin bildiği gibi aslında “5326 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu” çerçevesinde bu işlemlerin yürütülmesi gerekmekte idi. Bu arada Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Şoförler Odası arasında yapılan görüşmelerde belediye yasal olarak olayların dışında bulunmaktadır. Eğer bu uygulamalar sonucunda belediyeye müracaat ve görevler düşecek olursa genel olarak “5393 sayılı Belediyeler Kanununun” “15 p maddesine” göre de belediyemiz üzerine düşen görevleri önümüzdeki süreçte tabiî ki ifa edebilecektir” diye konuştu.

Şoför ve Otomobilciler Odası’nın kendilerine ulaştırdıkları bilgilere göre Trabzon’da 2008 yılının üçüncü ayından beri herhangi bir taşıma ücreti artırımı yapılmadığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “ Şoför esnafı bu süre zarfında 1 lira 40 kuruş olan mazot litre fiyatının Mart 2011 itibariyle 3 lira 67 kuruş çıktığını ve gelinen nokta itibariye artık zarar etmekten kurtulamadıklarını dile getirdiler” ifadelerini kullandı.

Şoför ve Otomobilciler Odası ile yaptıkları görüşmelerde geleceğin emanet edileceği öğrencilerin bu zammın dışında tutulması isteklerinin kabul görmesinden dolayı yetkililere ve şoför esnafına teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Şoför ve Otomobilciler Odamız bu konudaki özveriyi ve hassasiyeti göstererek daha önce 1.25 kuruşa taşınan öğrenci ücretini 1.20 kuruşa indirildi. Öğrencilere verdikleri destekten dolayı esnaf kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi