Gelen şikayetler Meclis'te komisyon toplattı!

Bankaların kredi kartı aidat ücreti, hesap işletim ücreti, kredilerden aldığı dosya masrafı gibi ücretler almasına yönelik şikayetlere çözüm bulunması için kurulanKomisyon AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün'ün başkanlığında toplandı. Bankalar

Gelen şikayetler Meclis'te komisyon toplattı!

Bankaların kredi kartı aidat ücreti, hesap işletim ücreti, kredilerden aldığı dosya masrafı gibi ücretler almasına yönelik şikayetlere çözüm bulunması için kurulan
Komisyon AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün'ün başkanlığında toplandı.
 

Bankaların kredi kartı aidat ücreti, hesap işletim ücreti, kredilerden aldığı dosya masrafı gibi 32 konuda çok sayıda şikayet aldıkları belirten Ürün, ''Son olarak, bankaların, kiralık kasa ücretinin dışında, kiralık kasaların her ziyaret edilişinde de ayrıca para istemesiyle ilgili gelen şikayetlerle şikayet çeşitliliği sayısı 33'e çıktı'' dedi.

HABERSİZ KREDİ KARTI ÇIKARDILAR


Dilekçe sahiplerinden Halil Erenler, 2009'da bir banka tarafından kendisinden habersiz kredi kartı çıkartıldığını ve ek hesap tanımlandığını iddia etti.
Erenler, ek hesap faizinin yüksekliğinden şikayet ederek, bunların düşürülmesi gerektiğini söyledi.

TBB HUKUKÇUSU HİMMETOĞLU: HABERSİZ KART ARTIK YASAK


Bankalar Birliği Hukuk Uzmanı Buket Himmetoğlu, 1 Kasım 2007'den itibaren bir müşterinin talebi veya onayı olmadan kredi kartı düzenlenmesi imkanının kaldırıldığını bildirdi.


Kart hazırlansa bile imzalayıp teslim alınmadığı sürece sorumluluğun müşteriye geçmeyeceğini belirten Himmetoğlu, ek hesapların da müşterinin açık talimatının ardından tanımladığını kaydetti.

HIZLI AMA TATMİN ETMEYEN YANIT


''www.sikayetvar.com'' sitesi Genel Müdürü Ömer Deveci, bu sene en çok şikayet konusunun bankacılık sektörüyle ilgili olduğunu kaydetti.
Yapılan 6 şikayetten birinin bankacılıkla ilgili olduğunu dile getiren Deveci, kart aidatlarının alındığı aylarda bu şikayetlerin en tepe noktaya ulaştığını bildirdi.

EN ÇOK FAİZ, ÜCRET VE KOMİSYON


Deveci, en çok şikayet konusunun yüzde 50.9 ile faiz, ücret ve komisyonlarla ilgili olduğunu söyledi.


Habersiz kredi kartı düzenlemesinin şikayetlerin yüzde 0.3'ünü oluşturduğunu söyleyen Deveci, bankaların kendilerinden giden bu şikayetleri ortalama 34 saat gibi kısa bir sürede yanıtladıklarını söyledi. Deveci, ancak ziyaretçilerin yüzde 92'sinin cevapları beğenmediğini anlattı.

Prof. Dr. Hamil Nazik, banka, Telekom ve GSM operatörlerinin, tüketicilerin hak mağduriyetine en fazla sebep olan alanlar olduğunu söyledi.
Kişisel olarak kredi kartlarından aidat alınmasına, hesap işletim ücreti alınmasına karşı olmadığını söyleyen Nazik, ''Hizmet alanın bedelini ödemesi lazım ama benim rızam olmadan hesabımdan para çekmelerine karşıyım. Bunu son yıllarda çok fazla yapıyorlar'' dedi.


Nazik, bankaların yasalara ve yönetmeliklere uygun davranmasını, aykırı davrananlara cezai işlem uygulanması gerektiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi