Geciken eve 20 bin TL ceza!

TBMM Sanayi, Ticaret, Teknoloji Komisyonu'nda oluşturulan alt komisyonda görüşülen tüketici kanunu tasarısında yapılan değişiklikle, ön ödemeli satılan konutu 36 ay içerisinde teslim etmeyen müteahhitlere konut başına 100 bin lira olan ceza tutarı 20 bin

Geciken eve 20 bin TL ceza!
TBMM Sanayi, Ticaret, Teknoloji Komisyonu'nda oluşturulan alt komisyonda görüşülen tüketici kanunu tasarısında yapılan değişiklikle, ön ödemeli satılan konutu 36 ay içerisinde teslim etmeyen müteahhitlere konut başına 100 bin lira olan ceza tutarı 20 bin liraya indirildi. Buna karşılık, yapı ruhsatı almadan konut satışı yasağını ihlal edenlere öngörülen bin liralık ceza ise 100 bin liraya çıkarıldı.
 
SİGORTA YAPTIRMAYANA 500 BİN TL CEZA
Bakanlık tarafından belirlenen bina tamamlama sigortası yaptırma zorunluluğuna uymayanlara verilecek para cezası 200 bin liradan 500 bin liraya çıkarıldı. Ancak ceza uygulamadan önce bir ay süre tanınacak. Bu süre içerisinde de sigorta yaptırılmazsa ceza uygulanacak. Tasarıda yapılan değişikliklerle, devre mülklerle ilgili tüketiciyi koruyan ek düzenlemelere gidildi. Ön ödemeli devre mülk satışlarında da devir ve teslim süresi artık 36 ayı geçemeyecek. Ön ödemeli devremülk satışlarında alıcı, teslim tarihine kadar herhangi bir gerekçe göstermeden alımdan vazgeçebilecek. Ancak bu durumda satıcı, sözleşme bedelinin yüzde 2'sine kadar tazminat talep edebilecek. Satıcı yükümlülüklerini gereği gibi yerine getirmemişse tazminat alamayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler