Fransa'nın tavrı yasayı etkiler

DOKASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Zeyyat Kafkas, Fransa’da bazı politikacıların iç politika malzemesi olarak kullanmaya çalıştığı 1915 olayları ile ilgili yasa tasarısının son derece tehlikeli olduğunu belirterek, “Bu yasa tasarısı iki ülke ilişkilerinde y

Fransa'nın tavrı yasayı etkiler

DOKASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Zeyyat Kafkas, Fransa’da bazı politikacıların iç politika malzemesi olarak kullanmaya çalıştığı 1915 olayları ile ilgili yasa tasarısının son derece tehlikeli olduğunu belirterek, “Bu yasa tasarısı iki ülke ilişkilerinde yara açabilecek sonuçlar doğuracaktır” dedi.

Doğu Karadeniz Sanayi ve İşdünyası Federasyonu (DOKASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Zeyyat Kafkas yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılında Türkiye ekonomisine yönelik önemli mesajlar verdi.

Zeyyat Kafkas, Avrupa, Orta Doğu ve ABD’de yaşanan ekonomik ve siyasal gelişmeler dolayısıyla, 2011’in “çalkantılı bir yıl” olduğunu, 2012 yılında dünya ekonomisi performansının 2011’e göre daha kötü olacağını; Türkiye ekonomisinin, küresel piyasalarda yaşanan sorunlara rağmen, sağlam bankacılık sektörü, güçlü kamu maliyesi gibi önemli artıları olduğunu belirtti. Kafkas, “2001’deki gibi bir kriz yaşama ihtimalimiz yok. 2012’yi kriz olmadan ama yavaşlayarak geçireceğimizi düşünüyorum” dedi.

“Ekonomik suça ekonomik ceza ilkesini doğru buluyoruz, ancak çekini ödemek yerine varlıklarını gizlemenin, daha ağır yaptırımları gerektirdiğini düşünüyoruz”

Zeyyat Kafkas konuyla ilgili şunları söyledi: “Yeni Çek Yasası düzenlemelerinde, ekonomik suça ekonomik ceza ilkesini doğru buluyoruz. Ancak karşılıksız çeklerde çekini ödemek yerine varlıklarını gizlemenin ekonomik suç olarak ele alınmayıp,  daha ağır yaptırımları gerektirdiğini düşünüyoruz.”

Dünya ekonomisindeki olumsuzluklara dikkat çeken Kafkas, “Bölgemiz KOBİ’lerin kriz dönemlerinde bile kendi özel çabalarıyla harika sonuçlar yarattığına şahit olduk. Küresel finansmanın zorlaştığı bu ortamda hükümetimizi KOBİ’lerin daha fazla yanında görmek istiyoruz” dedi.

“1915 olayları ile ilgili yasa tasarısı Fransa ile ilişkilerimizde yara açabilir”

Kafkas açıklamasında Türkiye ve AB ilişkilerine de değinerek, “Türkiye-AB ilişkilerinin canlanması, Arap coğrafyası ve Orta Doğu bölgeleri başta olmak üzere, küreselleşen dünyanın istikrarı ve geleceği için de bir gereklilik haline gelmiştir. Ülkemizin, AB hedefinden şaşmadan yoluna devam etmesi gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi