Fiskobirlik piyasaya giriyor

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, önümüzdeki hafta başı itibarıyla Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) adına fındık alımlarına başlayacaklarını, birlik adına ürün alıp almayacakları konusun da, hafta

Fiskobirlik piyasaya giriyor
Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, önümüzdeki hafta başı itibarıyla Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) adına fındık alımlarına başlayacaklarını, birlik adına ürün alıp almayacakları konusun da, hafta sonu yapacakları yönetim kurulu toplantısında görüşeceklerini söyledi.

Bayraktar, birliğin yaşadığı kaynak sıkıntısı nedeniyle bu yıl henüz piyasaya giremediğini, bu sorunun aşılması için Ankara'da ilgili bakanlık ve kurumlarla bazı temaslarda bulunduklarını belirtti.

Piyasaya 13 Ekim'de girmeyi planladıklarını, ancak bazı konuların netleşmemesi nedeniyle bunu yapamadıklarını belirten Bayraktar, “Yaptığımız bu görüşmeler sonucu TMO adına alım yapmamız netleşti. Önümüzdeki hafta başı itibarıyla TMO adına fındık alımlarına başlayacağız. Birlik adına ürün alıp almama konusunu da, hafta sonu yapacağımız yönetim kurulu toplantısında görüşeceğiz” diye konuştu.

Birliğin ürün alımları için kaynağı ve alacağı ürün miktarı konusunda bir açıklama yapmak istemediğini ifade eden Bayraktar, şunları söyledi:
“Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Birlik adına yapmayı planladığımız ürün alımı konusunu yönetim kurulumuz ile detaylı bir şekilde ele alacağız ve yapılması gereken ne ise onu yapacağız. Gerek TMO, gerekse de kendi adına yapacağımız alımlar için depo ve alım görevlisi sorunu yok. Önümüzdeki hafta fındık piyasasında olumlu gelişmeler olacak. TMO adına haftanın ilk günü en geç ise ikinci günü kesinlikle başlayacağız. Birlik için yapmayı planladığımız alım konusunda, yönetim kurulu üyelerimiz bir karar verecek. İnşallah toplantıda, hem birlik ve hem de üretici adına en hayırlı kararı alırız.”

“FİSKOBİRLİK'İN OLMADIĞI BİR PİYASA OKSİJENSİZ HAVA GİBİDİR”

FİSKOBİRLİK'in alım yapmadığı ve etkin olmadığı bir piyasanın dengesiz ve sağlıksız bir piyasa olduğunu kaydeden Bayraktar, “Birliğin olmadığı piyasa oksijensiz bir hava gibidir, bunu yaşayarak görüyoruz. Piyasanın en eski aktörü, en kısa zamanda eski günlerine dönecek ve üreticiye en iyi hizmeti vermeye başlayacaktır. Piyasanın aktörü, TMO ile değişmiştir. FİSKOBİRLİK eski günlerine dönerek piyasanın baş aktörü olacaktır. Gayretimiz bunun içindir” diye konuştu.

ÜRETİCİYE OLAN BORÇ

Birliğin 2006 ürünü alımlarından dolayı üreticiye 64 milyon YTL borcu bulunduğunu ifade eden Bayraktar, “Göreve geldiğimizde birliğin üreticiye 105 milyon YTL borcu bulunuyordu. Bunu bu rakama kadar indirdik. Mali yönden çok kötü durumda olan bir kurumunun yönetimine geldik. Sorunların çözümü için büyük gayret gösteriyoruz. Üreticiye olan borcumuzun bir kısımını bu ay sonunda, tamamını ise yıl sonuna kadar ödemeyi planlıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler