Fiskobirlik fındık alacak

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, FİSKOBİRLİK'in kesinlikle fındık alımı yapacağını belirterek, konunun gelecek hafta netlik kazanacağını söyledi. Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile fındık alımı

Fiskobirlik fındık alacak

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, FİSKOBİRLİK'in kesinlikle fındık alımı yapacağını belirterek, konunun gelecek hafta netlik kazanacağını söyledi.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile fındık alımı konusunda yakın bir zamanda görüşme yapılacağını kaydetti.

Bayraktar, ''FİSKOBİRLİK kesinlikle fındık alımı yapacak. Ama Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) adına mı alacak, kendi adına mı alacak, konu gelecek hafta netleşecek' dedi.

Fındık fiyatının kamuoyunda yanlış değerlendirildiğini ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti:

''Bu mesele aslında fiyatla ilgili mesele. Fındık fiyatı kademeli olacağı için, bir takım sıkıntılara maruz kalındı. Ancak herkesin kendi açısından haklı olduğu gerekçeler var. Dolayısıyla piyasada fındığın fazla olacağını herkes biliyor. Alıcı buna göre davranıyor. Fındıkta son yılların en yüksek rekoltesi görüldü. Dolayısıyla bununla ilgili kaynak sıkıntısı da var. Tahmin ediyorum önümüzdeki hafta konu netleşecek. Fiyatın kademeli olmasının temel sebebi TMO'nun elindeki nakit paranın az olmasıdır. Dolayısıyla 2009 bütçesi hesabıyla kademeli fiyat artışı yapılıyor.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler