Fiskobirlik borçlarını ödüyor

"Üreticiye, Kurban Bayramı öncesine ait borçlarımızı ödeyeme başladık. Bu ve 2006 yılından geriye kalan borcun tamamını Mart ayına kadar ödemeyi planlıyoruz" dedi. Bayraktar, yaşadığı kaynak sıkıntısı nedeniyle ürün alamayan ve iki yıl aradan sonra 2008 ü

Fiskobirlik borçlarını ödüyor

"Üreticiye, Kurban Bayramı öncesine ait borçlarımızı ödeyeme başladık. Bu ve 2006 yılından geriye kalan borcun tamamını Mart ayına kadar ödemeyi planlıyoruz" dedi.
Bayraktar, yaşadığı kaynak sıkıntısı nedeniyle ürün alamayan ve iki yıl aradan sonra 2008 ürün kampanyasını 27 Ekim'de açan birliğin, bugüne kadar, ortağı olan üreticiden 3 bin 200 tonu aşkın ürün alımı gerçekleştirdiğini belirtti.

Üreticiye 15 milyon YTL dolayında borçlandıklarını ifade eden Bayraktar, "Belirlediğimiz ödeme planına göre, aldığımız fındığın bedelinin yüzde 75'ini 35 gün içinde peşin, yüzde 25'ini ise üreticilere market alışverişi, sigorta, zirai araç ve gereç ile zirai ürün olarak ödemeyi planlamıştık. Ancak yaşanan küresel ekonomik kriz ödeme planımızı bozdu. Üreticiye, ödeme planına göre Kurban Bayramı öncesine gelen borçlarımızı ödeyeme başladık" diye konuştu.

Bayraktar, üreticiye verdikleri sözü yerine getirememenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Yaşanan küresel ekonomik kriz ödeme planını alt üst etti. Tam kredi bulduk, ödemelere başlayacağız derken sürekli olumsuzluk çıktı. Araya uzun süren Kurban Bayramı tatili girince üreticinin mağduriyeti büyüdü. İyi niyetliyiz ve üreticinin menfaati için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Göreve geldiğimizde birliğin üreticiye 105 milyon YTL borcu bulunuyordu. Biz bunu 58 milyon YTL'ye kadar indirmeyi başardık. Şimdi daha önce belirlediğimiz ödeme planını işler hale getirmeye çalışıyoruz. Ödeme planı göre, Kurban Bayramı öncesine gelen borcun tamamını ay sonuna kadar, 2006 yılından kalan borcumuz ile yürüttüğümüz 2008 alım kampanyasındaki diğer borcumuzun tamamını önümüzdeki Mart ayı sonuna kadar tamamen ödemeyi planlıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi