Fiskobirlik başkanını seçti

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, yeniden başkan seçildi. Bayraktar, göreve geldiği dönemde bazı sıkıntılar olduğunu belirterek "Şimdi de var ama geldiğimizde birlik yoğun bakımdaki bir hasta gibiydi. Hala hasta ama yoğun bakımdan çıkmış

Fiskobirlik başkanını seçti

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, yeniden başkan seçildi. Bayraktar, göreve geldiği dönemde bazı sıkıntılar olduğunu belirterek "Şimdi de var ama geldiğimizde birlik yoğun bakımdaki bir hasta gibiydi. Hala hasta ama yoğun bakımdan çıkmış tedavisi iyiye giden her geçen gün üstüne katan bir FİSKOBİRLİK" dedi.

FİSKOBİRLİK 70. Olağan Genel Kurulu bugün Entegre Fındık İşleme Tesisleri'nin (EFİT) Sosyal Tesisleri'nde yapılıyor. 196 delegenin 181'inin katıldığı Genel Kurul'a CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, eski yönetim kurulu başkanları ve yöneticileri katıldı. Genel Kurul'da söz alan Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, Divan Başkanı Cemal Öztürk'ün konuşma süresini 3 dakikaya indirmesine tepki göstererek "Ben manken miyim, artist miyim, 3 dakikada ne derdimi anlatabilirim" diyerek
konuşmadan yerine oturdu. Divan Başkanı ile üyeler arasında konuşma süresi nedeniyle zaman zaman gerginlikler yaşandı.

Tek liste altında oylamaya girilmesi beklenen Genel Kurul'da söz alan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, 70.Olağan Genel Kurulu tüm birlik camiası için tüm fındık üreticileri için hayırlara vesile olmasını dileyerek "Göreve geldiğimizde durum gerçekten çok kötüydü. Sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. Bu süreçten kurtulmak için herkesin özveri ile çalışması gerekiyor. Biz yönetim kurulu olarak da bunu yapmaya çalıştık. Başladığımız noktada hedeflediğiniz yere geldiniz mi diye sorarsanız,
yalan olur. Ama şunu biliyorum ki, başladığımızdan daha iyi noktadayız. Geldiğimiz zaman birlikte bazı sıkıntılar vardı. Şimdi de var ama geldiğimizde birlik yoğun bakımdaki bir hasta gibiydi. Hala hasta ama yoğun bakımdan çıkmış tedavisi iyiye giden her geçen gün üstüne katan bir FİSKOBİRLİK var ancak acil ihtiyaçlarımız da var" diye konuştu.
FİSKOBİRLİK'e olan bakış açısını değiştirmeye yönelik çabaları olduğunu kaydeden Bayraktar "Bunda yüzde yüz başarıya ulaştığımızı söyleyemem ama önemli mesafe sağladık. Bu birliği devraldığımızda 170 milyon lira borcumuz vardı. Şu anda borcumuz 100 milyonun altına indi. Nefes alır durumdayız. Herhangi bir çalışanımıza borcumuz yok. Yapısal değişiklikler anlamında ilk etapta FİSKOMAR'ları kapatmaya çalıştık. Atıl durumda olan FİSKOBİRLİK'in iş bağlantısı olan arkadaşlarımızla üzülerek devre dışı bırakmak zorunda kaldık. Tekrar söylüyorum geldiğimiz nokta iyi noktadır. Ama mükemmel nokta değildir" şeklinde konuştu.
"FİSKOBİRLİK'in ayağı çamurda, ben böyle devraldım" diyen Bayraktar, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Belki benden önceki arkadaşlar da böyle devralmışlardır. Ama çamurlu ayağı kurtarmaya çalışıyoruz. Emin olun çamurlu ayağımızı kaldırdığımız zaman FİSKOBİRLİK, kendi potansiyelini hayata geçirebilecektir. FİSKOBİRLİK'te ticari bir anlayışla yönetebilirse oy kaygısı ile bir takım kaygılar gözardı edilmezse birlik gerçekten kooperatifçilik mantığı ile hareket ederse ki bizim en büyük hedefimiz bunlar, borç yükünden kurtulduğumuz zaman FİSKOBİRLİK koşacaktır. FİSKOBİRLİK devraldığımız noktadan daha iyi bir durumda ve bu yüzden adayım. 105 milyon üretici borcunu 55 milyon liraya indirdik. Zorlanarak belki sıkıntı içinde ama başladığımız yerden daha iyi yerdeyiz. Bu yönetimin aday olmaya hakkı vardır. Mevcut kadroyla yapıyla mevcut kasa ve borç yüküyle devraldığımız FİSKOBİRLİK'i daha iyi noktaya getirmek için çabamız var. Samimiyetimiz var.

FİSKOBİRLİK eski Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk ise "TMO keşke bu bölgeye gelmeseydi de bu sıkıntı FİSKOBİRLİK ile aşılsaydı. Birliğin bu duruma gelmesinde herkesin bir suçu var. Biz de enkaz devraldık. Hep eski yönetimler suçlanır. Ama iyi olduğumuzu söylemiyorum. Yaşanan olumsuzluklarda hepimizin vebali var. Ayrıca TMO 1.3 liradan fındık satmasaydı fındık fiyatı serbest piyasada düşmezdi. Son olarak benim 2006 ürünü 6 ton fındığımın kalan 15 bin lirasının ödenmesini istiyorum" diyerek fındık parasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi