Fındıkçıya Ağır Ceza

Ordu Belediye Meclis'i vatandaşı yasağa uymaları konusunda uyardı.ORDU Belediye Meclisi, fındık sezonunun başlaması nedeniyle belediye sınırları içerisinde uygunsuz alanlara kurutulması için fındık serilmesi veya bu alanlarda fındığı yeşil kabuğundan ayır

Fındıkçıya Ağır Ceza


Ordu Belediye Meclis'i vatandaşı yasağa uymaları konusunda uyardı.

ORDU Belediye Meclisi, fındık sezonunun başlaması nedeniyle belediye sınırları içerisinde uygunsuz alanlara kurutulması için fındık serilmesi veya bu alanlarda fındığı yeşil kabuğundan ayıran patoz makinesi çalıştırılmasını yasakladı. Bu karara göre, kilosu 5 YTL'den alınan fındık için 5 bin YTL'yi bulan cezalar sözkonusu.

Yasağa uymayanlara 1098 YTL'den 5490 YTL'ye kadar para cezası uygulanacağı belirtilirken, DSP'li Belediye Başkanı Seyit Torun, bu kararı vatandaşların şikayeti üzerine aldıklarını söyleyerek, üreticilerden kurallara uymalarını istedi.

Fındık sezonu boyunca zabıta ekiplerinin sıkı denetleme yapacaklarını da belirten Torun, yasaklara uymayan üreticilere ceza keseceklerini belirtti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi