Fındık üreticisine TMO işkencesi

Sabahın 5-6'sında TMO depoları önünde sıraya giren ve 10-12 saat bekletildikten sonra kendisine sıra gelen üreticiler ayrı bir eziyet ile karşılaşıyorlar. Trabzon'un Beşikdüzü ilçesindeki TMO deposunda alım yapan görevliler üreticinin fındığından randıman

Fındık üreticisine TMO işkencesi

Sabahın 5-6'sında TMO depoları önünde sıraya giren ve 10-12 saat bekletildikten sonra kendisine sıra gelen üreticiler ayrı bir eziyet ile karşılaşıyorlar.

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesindeki TMO deposunda alım yapan görevliler üreticinin fındığından randımanı tüm çuvalları yere indirerek alırken, Giresun'un Göreli ilçesindeki görevliler ise randıman alımını fındığı araçlardan indirmeden yaparak üreticiye kolaylık sağlıyorlar.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Beşikdüzü İl Genel Meclis Üyesi Sedat Gözaçan, üreticinin her bakımdan perişan edildiğini belirterek konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“Üretici sabahın erken saatlerinde fındığı ile TMO deposu önünde sıraya giriyor. Kendisine sıra geldiğinde ise randımanın alımı için görevliler araç üstündeki fındık çuvallarının tamamını yere indiriyorlar. Randıman düşük geldiği, yada fındıktaki nem oranı kabul edilenin üzerinde olduğu zaman üreticiye “fındığını topla git” deniliyor. Bu durumda üretici fındığını tekrar araca yüklemek zorunda. Bunun içinde oradaki hamallara para vermesi de gerekiyor. Bunun içinde ayrıca bir kavga çıkıyor. Oysa Giresun'un Görele ilçesinde TMO görevlileri, fındığın randımanını aracın üzerinde alıyorlar. Randıman TMO'nun kabul ettiği oranda ise üretici fındığını indirip teslim ediyor. Beşikdüzü'nde ise bunun tam tersi. Bu nasıl iştir? Aynı kurum farklı uygulamayı neye göre yapıyor? Zaten zor durumda olan üreticiye bu kadar zulüm yapılır mı? Bu yanlışı defalarca ilgililere ilettik, ama sorun aynen devam ediyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi