Fındık Üreticisi TMO'ya Duacı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) fındıklarını teslim eden fındık üreticileri, "Toprak Mahsulleri Ofisi devreye girmeseydi fındığımızı tüccara 1 YTL'ye verirdik" dedi.Pazartesi gününden itibaren fındığını TMO'ya teslim etmeye başla

Fındık Üreticisi TMO'ya Duacı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) fındıklarını teslim eden fındık üreticileri, "Toprak Mahsulleri Ofisi devreye girmeseydi fındığımızı tüccara 1 YTL'ye verirdik" dedi.

Pazartesi gününden itibaren fındığını TMO'ya teslim etmeye başlayan fındık üreticilerinin fiyattan memnun olduğu, bazı fındık üreticilerinin ise sabah içeriye girememekten şikayetçi oldukları gözlendi. Hayatını Almanya'da sürdüren fındık üreticilerinden Mehmet Yılgın, sıra verme olayında bir takım yanlışlıklar olduğunu belirterek, "Gün verilirken, evraklara saatli randevu verilebilir" önerisinde bulundu.

Galip Yılgın isimli fındık üreticisi ise, "TMO olmasaydı, fındık üreticisi devreden çıkardı. FİSKOBİRLİK zaten devre dışı kaldı. İşimiz tüccara kalsaydı, durum daha kötü olurdu. Hükümetimizin TMO'yu fındık alımına görevlendirmesi çok isabetli oldu" diye konuştu.


Fındık üreticilerinden Avni Eroğlu, sabahları fındık sırası işinin çözülme gerektiğini vurgulayarak, "TMO, fındık alımının daha sağlık olması için ekibi çoğaltması lazım. TMO piyasaya henüz fındık vermedi. TMO piyasaya girdiği zaman serbest piyasada da fiyat yükselir" şeklinde konuştu.

TMO yetkilileri, fındık üreticilerinin önceki yıl bilinçsiz fındık getirmelerinden dolayı birçok fındık üreticisinin mağdur olduğunu ancak bu sene fındık üreticisinin daha temkinli hareket ettiğini ve fındık üreticilerinin bu yıl fındıklarını daha güzel kurutarak ve daha güzel seçerek getirdiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi