Fındık üreticisi haklı bulundu

Giresun’un Çanakçı İlçesi Akköy Köyü’nde fındık üreticiliği yapan Bahtiyar Öztürk, 2004 yılında dondan zarar gördüğü halde alamadığı afet yardımını mahkeme yoluyla almaya hak kazandı.Yaklaşık 5 yıldır süren mahkeme sonucunda davayı kazanan fındık üreticis

Fındık üreticisi haklı bulundu

Giresun’un Çanakçı İlçesi Akköy Köyü’nde fındık üreticiliği yapan Bahtiyar Öztürk, 2004 yılında dondan zarar gördüğü halde alamadığı afet yardımını mahkeme yoluyla almaya hak kazandı.

Yaklaşık 5 yıldır süren mahkeme sonucunda davayı kazanan fındık üreticisi Bahtiyar Öztürk, gördüğü zararın yüzde 44’ünü tahsil edeceğini söyledi.


Ordu İdare Mahkemesi’ne açtığı don zararı davasını kazanan Bahtiyar Öztürk yaptığı açıklamada,”2004 yılında meydana gelen don felaketinde fındık tarımı yaptığım 20 dekar arazimde zarar meydana gelmişti. İlçe Tarım Komisyonu tarafından yapılan zarar tespiti yüzde 63 olarak tespit edilmişti. Don afetinden zarar görenlere kısmi olarak ödemeler yapılırken bana yapılmamıştı. Gerekçe olarak da sosyal güvenliğim gösterilmişti” dedi.


Emekli olduğu için 2004 yılındaki don afetinden faydalandırılmadığı için Ordu İdare Mahkemesi’ne açtığı davanın 5 yıl sürdüğünü belirten Öztürk, “Emekli olmama rağmen don afetinden faydalanmayı bir hak olarak gördüğümden dava açtım. Bu dava 5 yıl sürdü. Yılmadım, mücadele ettim. Çünkü emekli olmak başka bir iştir. Bu ülkenin fındık ihracatına katkı sağlamak için fındık üreticiliği yapmak ayrı bir iştir. Emekli olduysam bu ülkeye hizmet ettim. Fındık tarımı yapıyorsam da karşılığını görmeliydim. Bu yüzden davacı oldum. Mahkeme sonuçlandı ve davayı kazandım” diye konuştu.


Dava sonucuna göre zararının giderileceğini belirten Öztürk,”20 hektar fındık arazimde İlçe Tarım Komisyonu’nun tespitine göre yüzde 63 oranında zarar meydana gelmişti. Bu zarar karşılığının ödenmesine karar verildi. Ancak, bugüne kadar dondan zarar görenlere yüzde 44 oranında ödeme yapıldığından bana da bu oranda ödeme yapılacağına karar verildi. Bundan sonraki ödemelerden de faydalanma hakkını da almış oldum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi