Fındık fiyatlarında indirim

Ofis, daha önce 12 YTL olan 1 kilogramlık (KG) vakumlu paketlerde ambalajlı kavrulmuş fındığın fiyatını, bugünden itibaren 8 YTL'ye indirdi. Ayrıca 500 gramlık ve 250 gramlık paketler halinde de kavrulmuş fındık satan TMO, özellikle 250 gramlık paketlerle

Fındık fiyatlarında indirim
Ofis, daha önce 12 YTL olan 1 kilogramlık (KG) vakumlu paketlerde ambalajlı kavrulmuş fındığın fiyatını, bugünden itibaren 8 YTL'ye indirdi.

Ayrıca 500 gramlık ve 250 gramlık paketler halinde de kavrulmuş fındık satan TMO, özellikle 250 gramlık paketlerle okul, vakıf, kurum ve belediye kantinlerine girmeyi de hedefliyor. Yeni fiyat uygulaması ile 1 KG'lik paketlerdeki fındığın fiyatı 12 YTL'den 8 YTL'ye, 500 gramlık fındığın fiyatı 6 YTL'den 4 YTL'ye, 250 gramlık paketlerdeki fındığın fiyatı da 3,25 YTL'den 2,5 YTL'ye iniyor. Halen piyasada 125 gramlık cipsler 2-2,5 YTL'den satılırken, Ofis, özellikle çocuklara, cips fiyatına fındık alma imkanı sağlıyor.

TMO Genel Müdürü Mesut Köse, piyasada kilosu 25 YTL'ye kadar kavrulmuş iç fındık satıldığına işaret ederek, "Türkiye en büyük fındık üreticisi ama vatandaş yüksek fiyatlar nedeniyle yeterince fındık yiyemiyor. Vatandaşa ucuza fındık yemesine olanak sağlamak amacıyla fiyatı 8 YTL'ye düşürdük" dedi.

Ofisin halen sadece şubeleri aracılığıyla perakende satış yaptığını hatırlatan Köse, özellikle 250 gramlık paketlerin günlük tüketim açısından uygun olduğuna işaret ederek, okul, yurt, kurum kantinleri, vakıflar, kooperatifler ve belediyelerin bu şube müdürlüklerine başvurarak, istedikleri miktarda toplu alım yapabileceklerini söyledi. Şu aşamada toplu alımlarda farklı fiyat uygulanmayacağını kaydeden Köse, ancak buna ilişkin ileride bir çalışma yapılabileceğini ifade etti.

Türkiye'de 600-700 bin ton civarında fındık üretilmesine karşın, bunun ancak 80 bin-100 bin tonunun yurt içinde tüketildiğini belirten Köse, amaçlarının, vatandaşların, sağlıklı beslenme açısından önem taşıyan, besin değeri çok yüksek bu ürünü tüketimlerini artırmak olduğunu vurguladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi