Fındık Fiyatları ne kadar oldu? |2019 Güncel fındık fiyatları

Üreticinin merakla beklediği 2019 yılı için fındık fiyatları açıklandı. Peki fındık fiyatlarında son durum nedir? Üretici fındık fiyatlarından memnun mu? İşte detaylar....

Fındık Fiyatları ne kadar oldu? |2019 Güncel fındık fiyatları

Fındık üreticilerinin merakla beklediği 2019 yılınınn fındık fiyatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından partisinin il başkanları toplantısında açıkladı. Peki 2019 fındık fiyatlarında son durum nedir? Üretici fiyatlardan memnun mu? Vatandaşlar Haber61 TV mikrofonlarına değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı fiyatlara göre, "Yüzde 50 randıman esasına göre, Giresun kalite kabuklu fındığın taban fiyatı 17 lira. Levant kaliteli kabuklu için de taban fiyat 16 buçuk lira olarak belirlendi. Ayrıca kilogram başına yaklaşık 2 lira olan mazot, gübre desteği ve alan bazlı desteği ekleyince kilogram fiyatları 19 lira ile 18 buçuk lira arasına geliyor"

Fındık Fiyatları ne kadar oldu? |2019 Güncel fındık fiyatları

VATANDAŞLAR NE DÜŞÜNÜYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) fındık alım taban fiyatının 17 TL olacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada, "Buradan TMO’nun taban fiyatlarını açıklayarak fındık üreticimize müjde vermek istiyorum. Yüzde 50 randıman esasına göre, Giresun kalite kabuklu fındığın taban fiyatı 17 lira. Levant kaliteli kabuklu için de taban fiyat 16 buçuk liradır. Buna kilogram başına yaklaşık 2 lira olan mazot, gübre desteği ve alan bazlı desteği ekleyince kilogram fiyatları 19 lira ile 18 buçuk lira arasına gelmiş oluyor." dedi.

Haber61'de açıklanan fındık fiyatlarını vatandaşlara sordu.

İşte vatandaşların fındık fiyatları hakkında ilk yorumları:

"MUHAMMET BALTA: FİYATLARIN YÜKSELMESİ İÇİN..."

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık taban fiyatı ile ilgili açıklama yaparak, fiyatın ülkemize ve bölgemize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. 

Balta açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 50 randıman Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyatın 17 lira, levant kaliteli kabuklu fındık için fiyatının 16,5 lira olduğunu açıkladı.. Üreticimize ve ülkemize hayırlı olsun. Buna ek kilogram başına yaklaşık 2 lira olan mazot, gübre desteği ve alan bazlı desteği de ekleyince kilogram fiyatlarının 18,5-19 lira seviyelerine ulaşacağını görüyorum. Ayrıca, TMO'nun Kurban Bayramı'nın hemen sonrasında alım kampanyasına başlayacak. Sezon başlamadan fiyatların açıklanması, Toprak Mahsülleri Ofisinin sezonda fındık alımına başlaması sevindirici bir gelişmedir. Her zaman üreticimizin yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlemizi arz ederim. Fiyatların erken açıklanması ve Toprak Mahsülleri Ofisinin fındık alımına başlaması için ,Fındık Üretimi yapılan İl Milletvekillerimiz ve Bakanımız Sn.Dr.Bekir Pakdemirli ve mesai arkadaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Fiyatların yükselmesi için öncelikli olarak üreticimizin olgunlaştıktan sonra fındığını toplaması ve kurutması ikinci öncelikli olarak da İhtiyacı kadar pazara indirmesi, emanete vermemesi önemlidir."

Fındık Fiyatları ne kadar oldu? |2019 Güncel fındık fiyatları

MURAT ZORLUOĞLU: "BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık fiyatlarına ilişkin açıklamasını değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız, bölgemize verdiği önemi bir kez daha göstererek, fındık fiyatını bizatihi kendisi, beklentilerin üzerinde bir fiyatla açıklayıp üreticilerimizin yüzünü güldürmüştür. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Trabzon’umuz adına teşekkür eder, fındık taban fiyatının üreticimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Başkan Zorluoğlu, fındık üreticilerine, verimli ve kazançlı bir fındık sezonu için fındığı tam olgunlaşmadan toplamamaları ve pazara indirmekte acele etmemeleri hatırlatmasında da bulundu.

SEBAHATTİN ARSLANTÜRK: "REKOLTE VE FİYAT..."

Ulusal Fındık Konseyi ve aynı zamanda Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı da olan Sebahattin Arslantürk, rekolte ve fiyatın iyi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"TMO’nun piyasada olması ve açıklanan fiyatlar sektör açısından olumludur. Bu yıl geçtiğimiz yıldan daha fazla ve kaliteli fındık var. Yani rekolte ile birlikte fiyat da iyi oldu. Artık üreticilerimiz bundan sonra verim ve kaliteyi arttırarak da kazanabileceklerini daha iyi göreceklerdir. TMO alımlarını alt yapısını güçlendirerek aksatmadan yaptığı takdirde piyasada dengeli bir seyir oluşur. Yeni sezon ve alımlar sektöre hayırlı olsun."

EYÜP ERGAN: "HERKESİ MEMNUN EDEN FİYAT..."

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’da, fiyatları sektörün beklentilerini karşılayan rakamlar olarak değerlendirerek şu ifadeleri kullandı.

"TMO’nun alım kararı ile fındık fiyatının bu yıl olması gereken zamanda açıklanması sektör açısından olumludur. Üretici de, sanayici de, ihracatçı da önünü görerek piyasada hareket etme imkanı bulacaktır. Herkesi memnun eden bir fiyat, bu fiyatın hayırlı olmasını diliyoruz"

MÜSİAD BAŞKANI ALİ KAAN: "MEMNUNİYET VERİCİ..."

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Giresun Kaliteli Kabuklu Fındık için 17 TL, Levant Kalite Fındık için ise 16,5 TL'lik fiyatın memnuniyet verici olduğunu söylerken şu ifadeleri kullandı:

"Fındık rekoltesinin geçtiğimiz yıllara oranla çok daha yüksek olduğu bir dönemde sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgeye verdiği önemi bir kez daha göstererek, beklentilerin üzerinde bir fiyat açıklaması gerçekten memnuniyet vericidir. Ayrıca fyatı zamanında açıklayarak oluşabilecek spekülasyonların da önüne geçilmiştir. Rekoltenin yüksek olması nedeniyle bazı kesimler fiyatın yüksek açıklanmaması yönünde çalışmalar yapmış! Böyle duyumlar aldık, gerçekten üzüntü verici! Sayın Cumhurbaşkanımız bunların bilincinde olarak üreticiyi ezdirmeyecek, onu mutlu edecek bir fiyat açıklamıştır. Üreticimiz fındığını kaliteli üretir ve biraz sabırlı olup zamanında pazara indirirse ben inanıyorum ki çok verimli çok mutlu çok tatmin edici bir fındık sezonu geçirilecektir. Tabii ki burada önemli olan fındığın tamamının açıklanan fiyat ve üzerinde satılabilmesi, dünya piyasasına ulaştırılabilmesi. Bu manada görev üstlenecek olan ihracatçılarımızın da bir takım sorunları Sayın cumhurbaşkanımıza iletilmiştir. Dilerim bu konularda da en kısa sürede çözüm bulunacaktır.  Memnuniyet verici fındık taban fiyatı nedeniyle tekrar sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a üreticimiz adına teşekkür eder,  taban fiyatın bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını yüce Allah'tan niyaz ederim"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler