Fındığını yakarak protesto etti

Üreticiler, fındık yakıp, dövizler açıp, sloganlar atarak fındık fiyatlarına tepki gösterdi. Kocaali ilçesi Karalar köyünde üreticiler, fındık fiyatının düşüklüğünü ve hükümete olan tepkilerini dile getiren dövizler açıp, sloganlar attılar. Köy meydanında

Fındığını yakarak protesto etti

Üreticiler, fındık yakıp, dövizler açıp, sloganlar atarak fındık fiyatlarına tepki gösterdi.

Kocaali ilçesi Karalar köyünde üreticiler, fındık fiyatının düşüklüğünü ve hükümete olan tepkilerini dile getiren dövizler açıp, sloganlar attılar. Köy meydanında toplanan üreticiler fındığı tabuta koydu, cenaze namazını kıldı. Köylüler, daha sonra tepki amacıyla fındık yaktı. Şemsi Akyurt isimli fındık üreticisi, açıklanan fındık fiyatının kendilerini tatmin etmediğini söyledi.


Karalar Köyü Muhtarı Mevlüt Kaş ise açıklanan fındık fiyatlarına tepki gösterdi. Fındığa geçen yıl verilen fiyatın altında bir fiyat açıklandığını anımsatan Kaş, açıklanan fiyatın üreticiyi mağdur edeceğini ifade etti. Üreticinin bankalara ve tüccarlara borcu olduğunu kaydeden Kaş, "Fındık üreticileri olarak borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz? Açıklanan fiyat geçen yıl verilen fiyatın altında. Hükümetin açıkladığı fiyat bizleri çok üzdü" diye konuştu.

Tarım Bakanı Mehdi Eker, Giresun kalite tombul fındığa Eylül ayı için kilogram başına 4 YTL, Ekim-Kasım döneminde 4,5 YTL, Aralık ayı ve sonrası için de 5 YTL müdahale alım fiyatı uygulanacağını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler