Fatura şoku bugün bitiyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, cep telefonu, sabit telefon, internet ve uydu - kablo TV abonelerinin beklemedikleri yüksek ücretlerle karşılaşıp fatura şoku yaşamalarının önüne geçmek için getirilen “fatura üst sınırı” uygulam

Fatura şoku bugün bitiyor!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, cep telefonu, sabit telefon, internet ve uydu - kablo TV abonelerinin beklemedikleri yüksek ücretlerle karşılaşıp fatura şoku yaşamalarının önüne geçmek için getirilen “fatura üst sınırı” uygulamasının bugünden itibaren başladığını bildirdi.
 
ÜCRETSİZ MESAJ GÖNDERİLİCEK
Uygulama kapsamında faturalara, tüketicinin tercihi doğrultusunda aylık 100 lira tutarında bir üst sınır getirilebileceğini belirten Yıldırım, “Fatura 100 lira olunca aboneye ücretsiz uyarı mesajı gönderilecek” dedi.İşletmeci ile abone arasındaki sözleşme çerçevesinde, aylık üst sınırı daha düşük ya da daha yüksek miktarda belirleme imkanının da olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:
“Fatura miktarı aylık olarak belirlenecek üst sınıra ulaştığında aboneler ücretsiz kısa mesajla uyarılacak. Ayrıca aboneler fatura tutarlarını ücretsiz sorgulayabilecek. Fatura şokları önlenecek ve fatura tutarının abone tarafından kontrol edilmesine imkan sağlanacak.” Bakan Yıldırım, uygulamanın abone sayısı 200 binin üzerinde olan cep telefonu, sabit telefon, uydu-kablo TV işletmecileri ile internet servis sağlayıcılarını kapsayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler