Faiz resmen çakıldı!

Haftaya yüzde 5,32 ile yeni tarihi düşük seviyeden başlayan gösterge gösterge tahvilin bileşik faizindeki düşüş kademeli olarak sürüyor. Yüzde 5,32'den sonra yeni tarihi dip olarak yüzde 5,32'yi gören gösterge tahvilin faizi akşam saatlerinde önce yüzde 5

Faiz resmen çakıldı!

Haftaya yüzde 5,32 ile yeni tarihi düşük seviyeden başlayan gösterge gösterge tahvilin bileşik faizindeki düşüş kademeli olarak sürüyor. Yüzde 5,32'den sonra yeni tarihi dip olarak yüzde 5,32'yi gören gösterge tahvilin faizi akşam saatlerinde önce yüzde 5,25 kapanışta da yüzde 5,22'yi gördü.

UZMANLAR NE DİYOR?
Yurtiçi bono piyasasında cuma günü, gösterge tahvilin bileşik faizi bugün valörlü işlemlerde haftayı yüzde 5,38 seviyesinden tamamlamıştı.

Merkez Bankası'nın bir süredir enflasyonun beklenenden daha iyi seyredebileceğine dair sinyaller verdiğini söyleyen Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert, "Nisan ayı enflasyonunun bu söylemi teyit etmesi durumunda gösterge faizde yüzde 5 seviyesi denenir. Bundan sonraki dönemde emtia ve gıda fiyatları kaynaklı olarak enflasyonda yükseliş eğilimi yaşanmaz ve Merkez, bu ayki toplantıda faiz koridorunun alt bandını aşağı çekerse, faizler yüzde 5 seviyesinin altında kalıcı olur" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler