Facebook dibe vuruyor

 Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook'tan geçtiğimiz ay ayrılan üç üst düzey yöneticinin ardından şirketin hisse senedi fiyatları dibe vuruyor. Uzmanlar tarafından geçtiğimiz günlerde Facebook'ta yaşanan yetenekli yönetici kaybının şirkete büyük zarar et

Facebook dibe vuruyor

 

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook'tan geçtiğimiz ay ayrılan üç üst düzey yöneticinin ardından şirketin hisse senedi fiyatları dibe vuruyor.

 

Uzmanlar tarafından geçtiğimiz günlerde Facebook'ta yaşanan yetenekli yönetici kaybının şirkete büyük zarar ettireceği öngörüsü gerçekleşiyor. Yönetim kadrosunun aldığı halka açılma kararının ardından geçtiğimiz hafta ortaklardan sorumlu yönetici Ethan Beard ve ortaklık pazarlamalarından sorumlu yönetici Katie Mitic şirketle yollarını ayırma kararı almıştı. Bu ayrılma kararlarından daha önce, Facebook'un teknoloji yöneticisi Bret Taylor ve Open Graph sorumlusu Carl Sjogreen de sosyal medya devini bırakmıştı.

 

Yaşanan bu kopuşların ardından halka arz edilen şirketin 38 dolardan satışa çıkan hisse senedi fiyatları 20 dolara kadar geriledi. Bu gelişme, şirkete yılın ikinci çeyreğinde 157 milyon dolar kaybettirdi.

 

Öte yandan Facebook'un ilk değeri de 100 milyar dolardan 43 milyar dolara gerileyerek dibe vurdu. Sosyal ağın yaratıcısı olan Mark Zuckerberg'in kişisel serveti de 13 milyar dolardan 10 milyar dolara geriledi.

 

Tüm bu kötü gelişmelere rağmen Facebook yönetimi yetenekli yöneticilerin kaybının işe alınacak yeni yeteneklerle doldurulacağını söylüyor. Sosyal medya devinin sözcüsü Larry Yu tarafından yapılan açıklamada “Her geçen hafta yönetime daha yetenikli çalışanlar katılıyor, ve bu katılımların uzun vaade de bizi kurtaracağına inanıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler