EYOF'un Trabzon'a katkısı aşikar

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, 23-30 Temmuz tarihleri arasında Trabzon'da gerçekleştirilecek 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın (EYOF) ekonomik yönden şehre büyük bir katkı sağlayacağının aşikar oldu

EYOF'un Trabzon'a katkısı aşikar

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, 23-30 Temmuz tarihleri arasında Trabzon'da gerçekleştirilecek 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın (EYOF) ekonomik yönden şehre büyük bir katkı sağlayacağının aşikar olduğunu söyledi.

Hacısalihoğlu, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, EYOF'a iki şekilde bakmak gerektiğini belirterek, "Bir olimpiyat süresi içerisindeki getirileri, iki olimpiyat süresinden sonraki getirileri olarak değerlendirmek gerekiyor. Olimpiyat süresi içerisindeki getirilerine baktığımız zaman öncelikle ekonomik yönden şehre büyük bir katkı sağlayacağı aşikar. Zaten bugüne kadar yapılan altyapı yatırımlarından dolayı şehrimize oldukça geniş kapsamlı bir girdi sağlandı" dedi.

Olimpiyat süresince hizmet sektörüne de oldukça geniş kapsamlı bir girdi sağlanacağını ifade eden Hacısalihoğlu, "Şehre olimpiyatları izlemek için gelecek olanlar yönünden de şehirde büyük bir canlılık olacaktır. Bu canlılık sadece şehirde onların olimpiyatlara katılması değil, aynı zamanda şehirde bir ticaret hareketinin olacağı yönünde" diye konuştu.

Hacısalihoğlu, Trabzon Valiliği himayesinde, Belediye Başkanlığının destekleriyle TTso, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, Ticaret Borsası, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları ve Kuyumcular Odası işbirliğinde bugün başlayan ve 30 Temmuz'a kadar devam edecek "Trabzon Shoppihng Fest İndirim Günleri"ni düzenlemelerindeki esas amacın da şehre gelecek kişilerin bir taraftan olimpiyatları izlerken bir taraftan da da alışveriş yaparak şehrin ekonomisine katkı sağlamak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"EYOF diğer taraftan şehrimizin uluslararası ve ulusal tarzda tanıtımına çok büyük katkı sağlayacaktır. Dolayısıyla gelecek yıllarda da turizm yönünden şehrimizde büyük bir hareketlilik olacağı aşikardır. Yine ticari yönden de böyle bir gelişme olacaktır. Yine buna bağlı olarak önümüzdeki yıllarda altyapıdan dolayı şehrimize alınacak olan yarışmalardan dolayı da bir süreklilik arz edecek ve bu süreklilikle birlikte sürekli şehrimize bir katkı sağlayacaktır. Dolayısıyla şehrimizin böyle bir olimpiyat hazırlığıyla birlikte geleceğe dönük çok önemli adımlar atılmış olduğunu kesin olarak söyleyebiliriz. Bu şehrimiz açısından çok çok önemliydi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi