Euro'da yeni bir dönem başlıyor

Avrupa Merkez Bankası yeni 10 euroluk banknotunu tanıttı. 10 euro sahteciliğe karşı yeni hologram teknolojisiyle donatıldı. Paranın ağırlğı ve boyutları ise değişmedi.Avrupa Merkez Bankası (ECB) bugün yeni 10 euroluk banknotunu tanıttı. Paralar 23 Eylül’d

Euro'da yeni bir dönem başlıyor

Avrupa Merkez Bankası yeni 10 euroluk banknotunu tanıttı. 10 euro sahteciliğe karşı yeni hologram teknolojisiyle donatıldı. Paranın ağırlğı ve boyutları ise değişmedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) bugün yeni 10 euroluk banknotunu tanıttı. Paralar 23 Eylül’den itibaren dolaşıma girecek.

Yeni tasarlanan 10 euroda parada sahteciliğe karşı son teknoloji ve yeni bir hologram teknolojisi kullanıldı.

Mayıs ayında 5 euroluk banknotlar ECB tarafından değiştirilmişti. Önümüzdeki zaman diliminde 20, 50, 100, 200, ve 500 euroluk banknotların da yeni tasarımlarının ortaya çıkması bekleniyor.

Öte yandan 10 euronun ağırlğı ve boyutları ise değişmedi fakat banknotun sağ tarafına Yunan tanrısı Europa'nın resmi eklendi. Europa'nın adı sonraları Avrupa Kıtası'na verilmişti.   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi