Euro tepetaklak oldu!

Euro, Başbakan Angela Merkel'in başında bulunduğu muhafazakarların önemli bir eyalette seçim kaybetmesiyle dolar karşısında yaklaşık yüzde 1 gerilerken, Ortadoğu ve Japonya'daki nükleer kriz nedeniyle riskli varlıklardan kaçış görülüyor. İçeride ise euro/

Euro tepetaklak oldu!

Euro, Başbakan Angela Merkel'in başında bulunduğu muhafazakarların önemli bir eyalette seçim kaybetmesiyle dolar karşısında yaklaşık yüzde 1 gerilerken, Ortadoğu ve Japonya'daki nükleer kriz nedeniyle riskli varlıklardan kaçış görülüyor. İçeride ise euro/TL uzun bir aradan sonra 2.19'un altında seyrediyor.

Asya'daki işlemlerde 1.4020'ye kadar gerileyen euro/dolar paritesi daha sonra yeniden 1.4040'lı seviyelere yükseldi.

İngiliz RBS bankasının Sidney'deki stratejistlerinden Greg Gibbs, "Risklerin arttığı bir gerçek, ancak henüz euroda çöküş yaratmaya yetecek kadar güçlü değil. Diğer taraftan önümüzdeki dönemde euroya destek niteliğinde de birçok gelişme olması bekleniyor, parite 1.40'ın altına gelse dahi sert gerileme yaşanmayacak" dedi.

Gibbs, Merkel'in siyasi açıdan gücünü kaybetmesinin euro üzerinde baskı yarattığını ancak Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz artıracağına yönelik beklentilerin ise bu para biriminin güçlü durmasında önemli etken olduğunu da belirtti.

Merkel liderliğin yaptığı Hıristiyan Demokrat Parti, Almanya'nın zengin eyaletlerinden Baden-Wuerttemberg'de Pazar günü yapılan seçimlerde ağır yenilgi aldı. Japonya'daki nükleer sızıntı sonrası bu bölgede nükleer karşıtı söylem güç kazanmıştı.

Bu bölgedeki seçimleri kaybetmesi nükleer enerji, Libya'ya askeri müdahale ve euro bölgesi borç krizi konularıyla uğraşan Merkel hükümetinin istediği yasaları geçirme gücünü de azaltabileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi