Euro 2 YTL'yi gördü

ABD'de bankacılık ve enerji sektöründe gelen satışların etkisiyle borsalarda yaşanan sert düşüşler İMKB'yi de etkiledi. İMKB'de kayıp yüzde 8'e çıkarken, endeks 27 bine kadar düştü. Borsa, kapanış saatleri yaklaşırken yüzde 6.5 düşüşle 27 bin 500 seviyesi

Euro 2 YTL'yi gördü
ABD'de bankacılık ve enerji sektöründe gelen satışların etkisiyle borsalarda yaşanan sert düşüşler İMKB'yi de etkiledi. İMKB'de kayıp yüzde 8'e çıkarken, endeks 27 bine kadar düştü. Borsa, kapanış saatleri yaklaşırken yüzde 6.5 düşüşle 27 bin 500 seviyesinde bulunuyor.

DOLAR İKİ YILIN ZİRVESİNE ÇIKTI

Dolar güne hızlı bir hareketle başlarken sabah bankalararası piyasada 1.5030 YTL seviyesine kadar çıktı ve son 2 yılın zirvesine ulaştı. Dolar sonrasında gelen satışlarla öğle saatlerinde hafifçe gevşeyerek 1.47-1.48 aralığında dengelendi.

Piyasadaki hareketi değerlendiren uzmanlar, özellikle yabancılardan gelen alışlara dikkat çekiyor. Sabah Londra kaynaklı yoğun bir yabancı ilgisi olduğunu kaydeden bankacılar, kurların bu yabancı alışlarıyla 1.50'yi gördüğünü belirtiyor. Ancak özellikle yerli yatırımcıların yükselen kurları satış fırsatı olarak gördüğü dikkat çekerken, 1.50 seviyelerinden yoğun satış geldiği kaydediliyor.

Uzmanlar, yurtdışında yaşanan dalgalanmaya bir de hedge fon satışlarının eklendiğine dikkat çekerek, bu durumun gelişmekte olan ülkeler üzerindeki baskıyı da artırdığını belirtiyor.

1.50'lerden itibaren satış yönünde bir ilgi olduğunu belirterek, "yurtiçindeki döviz hesaplarından en büyük çözülmeyi bugün göreceğiz. Bugün ciddi bir satış miktarına ulaşabiliriz. 1-2 milyar dolar civarında bir müşteri satışı olabilir" dedi.

EURO 2 YTL'Yİ GÖRDÜ

Dövizdeki hareket euroyu da etkiliyor. Euro 5.5 ay sonra tekrar 2 YTL'yi görürken, düne göre 3.2 değer kazandı. Euro kapanış saatleri yaklaşırken 1.9870 YTL seviyesinden el değiştiriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler