Esnafın Gözü Memur Zamlarında

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Hükümet ile zam pazarlığını sürdüren memurlara destek verdiklerini söyledi.Çelikus, yaptığı yazılı açıklamada, “Memur maaşları esnafın asli gelir kaynağıdır. Bu görüşmelerde memurların bek

Esnafın Gözü Memur Zamlarında

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Hükümet ile zam pazarlığını sürdüren memurlara destek verdiklerini söyledi.

Çelikus, yaptığı yazılı açıklamada, “Memur maaşları esnafın asli gelir kaynağıdır. Bu görüşmelerde memurların beklentilerine göre bir sonuç çıkmasını umuyoruzö dedi.

Memurun aldığı maaşın doğrudan esnafa yansıdığını, memurların aldığı maaşın düşük seviyede olduğunu belirten Çelikus, “Yapılan araştırmalar memurumuzun ne kadar zor durumda olduğunu gösteriyor.

Memurların yüzde 90'a yakın bir kesiminin maaş dışında bir desteğe ihtiyaç duyuyor. Memurlarımızın yüzde 58.6'sı kredi kartı, yüzde 23.7'si ise banka kredisi ile açığını kapatabiliyor. Tasarruf yapan memurumuzun oranı ise yüzde 4 düzeyinde bulunuyor. Memurların yüzde 92'si geleceğe güvenle bakamıyorö diye konuştu.

“TOPLU SÖZLEŞME HAKKI VERİLMELİ"

Tüm kamu çalışanlarına grev ve toplu sözleşme hakkının verilmesi gerektiğine dikkat çeken Çelikus, “Ücret dengesizliği giderilmesi, kurumlar arasındaki ücret adaletsizliğinin kaldırılması ve tüm çalışanlara insanca yaşama imkanı sunacak adil bir ücret verilmesini talep ediyoruzö dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi