Eski otomobiller tarih oluyor

Aykan'ın yaptığı yazılı açıklama şöyle: "Karayolu taşımacılığında kullanılan ticari araçların, daha verimli, daha kullanışlı, daha güvenli ve çevreye olan etkilerinin giderilmesi amacıyla, ekonomik ve teknik ömrünü tamamlamış ticari motorlu karayolu taşıt

Eski otomobiller tarih oluyor
Aykan'ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Karayolu taşımacılığında kullanılan ticari araçların, daha verimli, daha kullanışlı, daha güvenli ve çevreye olan etkilerinin giderilmesi amacıyla, ekonomik ve teknik ömrünü tamamlamış ticari motorlu karayolu taşıtlarının bir kısmının piyasadan çekilmesi ile ilgili hükümetimiz, 17 Kasım 2007 de çıkartmış olduğu 49 olu tebliğ ve 3 Mayıs 2008 tarihinde çıkartmış olduğu 53' nolu tebliği ile, bu kapsama giren araçları hurdaya ayırarak sağlıklı bir taşımacılığın önünü açmıştır.

Bu bağlamda; 20 Ocak 2009 tarihi itibariyle, anılan kapsama giren 1082 araç vatandaşlarımızdan alınmış ve bu araçların karşılığı olarak 6.565.538 TL vatandaşlarımıza ödenmiştir.

Ancak, bu tebliğlerin süresi 31 Ocak 2009 tarihinde sona ermiştir. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep ve değişen ve gelişen Türkiye'nin taşımacılığının daha kaliteli olabilmesi ve mevcut atıl kapasitenin azaltılması bakımından, hükümetimiz yeni bir çalışma yapmaktadır. Bir iki hafta içersinde bu çalışma sonuçlanacaktır.

Bu çalışmaya göre yeni bir tebliği çıkartılarak, bir kısım motorlu taşıtların piyasadan çekilmesi işlemi bir müddet daha devam edecektir. Yapılan bu çalışmada; Vergi borcu olan ve bu kapsama giren araçlar içinde bir düzenleme düşünülmektedir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi