Ergenekon’a gölge düşürdü

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER ) Başkanı Nurettin Özgenç; tanımı yapılmamış lastikli laik'lik söylemlerinin halkımızı pek fazla ilgilendirmediğini, ülkenin gerçek sorununun terörle mücadele, eğitimde özgürlük ve istihdam olduğunu k

Ergenekon’a gölge düşürdü

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER ) Başkanı Nurettin Özgenç; tanımı yapılmamış lastikli laik'lik söylemlerinin halkımızı pek fazla ilgilendirmediğini, ülkenin gerçek sorununun terörle mücadele, eğitimde özgürlük ve istihdam olduğunu kaydetti.


Özgenç yaptığı yazılı açıklamada şu konulara değindi:
Deniz Baykal hem kendini bitiriyor, hem siyaseti, hem de muhalefeti… Baykal'ın üslubu gerginlik ve çatışma üslubu… Haktan ve halktan uzak, hukuktan yana değil. Ne zaman bir açıklama yapsa bu ülkede yaşayan insanlara hakaret ediyor, onları yok sayıyor ve ülkeyi geriyor. Baykal ülke insanına ne ekmek vaat ediyor, ne inanç ne ifade özgürlüğü.
Laiklik ve Kemalizm'den başka söylemi yok.
Ayrıca Baykal da kendisini ülkenin yegâne bekçisi gibi görüyor ama nedense halkı ikna edemiyor. Fildişi kulesinden verdiği sivri beyanatlar nedense halk tarafından umursanmıyor. Kendisi de zaten tarlada, bağda, bahçede, varoşlarda yaşayanları bu ülkenin vatandaşları gibi değil, sığıntı gibi görüyor. Çünkü onlardan oy alamıyor. Bu yüzden onların yaşam ve inanç şekillerine saygı duymuyor. Varsa yoksa bir yerlerden medet umuyor.
Ülkenin bulunduğu nokta tuzu kuruların umurunda değil. Varsa yoksa Laiklik yaşasın. Oysa laiklik bu ülkede karın doyurmuyor, refah dağıtmıyor. Laiklik halkında pek umurunda değil. Tabi halk diyorsak %80 gibi bir azınlıktan bahsediyoruz. Oyları 5'le çarpılan %20'lerden değil.

VATANDAŞ İŞ AŞ İSTİYOR

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, “İşsiz ve karnı aç olan bir insana sadece 'laiklik vs.' diye hep aynı nakaratlar atıldığında, insanlarımız 'bana ne laiklikten, karnım aç iş istiyorum' diyebiliyor'' şeklinde konuştu.
Özgenç, “Türkiye genelinde resmi verilere bakıldığında işsiz sayısı, bir önceki yıla göre 38 bin kişi artarak 2 milyon 333 bin kişiye yükseldiği ve İşsizlik oranının ise yüzde 9,9 seviyesinde olduğu görülmektedir.
Özgenç; ayrıca1 milyona yakın insanımız da açlık sınırının altında yaşadığını dile getirerek, siyasî söylemlerin, sosyal ve ekonomik söylem, proje ve programlarla desteklenmesi gerektiğini kaydetti.
Özgenç, “İşsiz karnı aç olan bir insana sadece 'laiklik' diye hep aynı nakaratlar attığınızda, vatandaş da 'bana ne laiklikten, benim karnım aç iş ve aş dan haber ver' diyebiliyor” dedi.

ERGENEKON SORUŞTURMASINA GÖLGE DÜŞMÜŞTÜR

Özgenç, “Ergenekon davasının belgeleri, içeriği, anlamı ortadayken Soruşturma aşamasında TSK adına resmen ziyaret edilmesi kamuoyunda açıkça destek olarak görülmektedir.
Yargıyı etkileyecek bir girişimdir.
Şemdinli davasında savcı Ferhat Sarıkaya'nın başına gelenler hatırlandığında aynı şeyin Ergenekon davasında olmayacağı ne malumdur.
Darbe ve çete suçlamasıyla tutuklu bulunan iki emekli orgeneralin Türk Silahlı Kuvvetleri adına resmen ziyaret edilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez, açıklanamaz bir durumdur.
Davanın seyrine olumsuz etki edeceğini düşündüğümüz ziyaret hakkında kamuoyunun da endişelerinin giderilmesi lazımdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi