Eren: Teşvik uzamalı

Trabzon'da yeni kurulan Genç İşadamları Derneği, Başkan Cafer Kurt başkanlığında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Eren ile yönetim kurulunu ziyaret etti. TSO Başkanı Şadan Eren, yeni kurulan derneğin her zaman destekçisi olacaklarını söyledi.

Eren: Teşvik uzamalı

Trabzon'da yeni kurulan Genç İşadamları Derneği, Başkan Cafer Kurt başkanlığında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Eren ile yönetim kurulunu ziyaret etti.

TSO Başkanı Şadan Eren, yeni kurulan derneğin her zaman destekçisi olacaklarını söyledi.

Başkan Eren, “Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var; Herkes kendisini Ticaret Odası Başkanı olarak, yönetim kurulu üyesi , meclis üyesi olarak görsün, orada ne yapmayı düşünüyorsa, gelip önerilerini versin ve o yolu birlikte yürüyelim. Gün gelecek buraları sizlere kalacak, bu sebeple buradaki çalışmalara şimdiden katkı sağlamanız yönünde beklentimiz var” dedi.

Başkan Eren, bugüne kadar Trabzon'da kendilerine yeteri kadar proje gelmediğini ileri sürerek, “Biz istiyoruz ki, her konuda düşündüğünüzü bize yazın. Gelin söyleyin, tartışalım ve doğruları birlikte bulalım” diye konuştu.

EREN: TEŞVİĞİN UZAMASINI İSTİYORUZ
Önümüzdeki günlerde teşvik süresinin sona ereceğini hatırlatan Başkan Eren şunları söyledi:
“Odamızın bir yıl üzerinde çalıştığı ve başından sonuna kadar konuyu takip eden, o süreçte kimi zaman tenkit edilen, kimi zaman alkışlanan ancak o süreci yaşamış bir Ticaret ve Sanayi Odası var. O teşviğin bir noktalara getirdik. Bu yıl sonunda adı geçen teşvik kapsamında 10 kişiye verilen istihdam teşviğinin süresi bitiyor. Bizim isteğimiz şudur, bu on kişiye tanınan teşvik hakkının sene sonunda bitmemesi. Bunu hükümetten talep ediyoruz. Aynı zamanda da sektörel, bölgesel ve proje bazında da teşviğin çıkartılmasını istiyoruz. Bununla ilgili de çalışmalarımız var. Bu konuda sizlerin de genç işadamları olarak ne düşündüğünüzü bize bildirirseniz çok memnun oluruz. Sizlerden istediğimiz ki, yapmayacağınızı biliyoruz; mümkün olduğu kadar popülistlikten kaçıp iş yapmanız. Bu ülkenin buna ihtiyacı var.”

Trabzon Genç İşadamları Derneği Başkanı Cafer Kurt,Türkiye Genç İşadamları Derneği Konfederasyonu'nun yaklaşık 2 ay önce kurulduğunu söyledi. 64 ilde temsilciliği bulunan Konfederasyonun Trabzon'da bir temsilciliğinin olmamasının bir eksiklik olduğunu söyleyen Başkan Kurt, şöyle konuştu:
“Dernek anlayışında Trabzon'a, Trabzon'un gelişimiyle, proje hazırlamayla bu Dernekte Trabzon neden olmasın diye düşündük. Toplantılarına katılıp ziyaretlere katıldık. İçeriğini gördük ve şunu gördük, hiçbir siyasi örgütle bağ ve ayrımcılık göremedik. Bizi de Trabzonlu olmamızdan, Trabzonlu imajından dolayı sahiplenmeleri hoşumuza gitti ve böyle bir çalışma yapmaya karar verip geri döndük.”

Nurgül Günaydın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi