EPDK 9 şirkete lisans verdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasalarında faaliyet gösterecek 9 şirkete lisans verildi. Farklı piyasalardaki 14 şirketin lisansı sona erdirilirken, 2 şirketin lisansına ise yeniden yürürlük kazandırıldı.

EPDK 9 şirkete lisans verdi

EPDK'nin konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, elektrik piyasasında faaliyet gösterecek 3 şirkete üretim ve 1 şirkete tedarik lisansı verildi. Aynı piyasada 1 şirketin üretim lisansı sona erdirildi.

Doğalgaz piyasasında 1 şirkete doğalgaz ihracat lisansı verilirken, 1 şirketin spot sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ithalat lisansı ile 1 şirketin sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) iletim ve dağıtım lisansı sona erdirildi.

Sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasasında ise 1 şirkete LPG dağıtıcı lisansı verilirken, 2 şirketin dağıtıcı lisansı sona erdirildi. Aynı piyasada 1 şirketin ise dağıtıcı lisansı mevcut tesislerle yeniden geçerlilik kazandı.

Petrol piyasasında 2 şirkete madeni yağ ve 1 şirkete ihrakiye teslimi lisansı verildi. Aynı piyasada 7 şirketin madeni yağ, 1 şirketin ihrakiye teslimi ve 1 şirketin de dağıtıcı lisansı sona erdirilirken, 1 şirketin madeni yağ lisansı yeniden yürürlük kazandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler