Enflasyon Yavaş Düşecek

Morgan Stanley'in Serhan Çevik imzalı raporunda, "seçimlerin ardından tüm dikkatimizi ekonomik trendlere ve özellikle enflasyona yoğunlaştırma zamanı" ifadesi kullanılırken, son açıklanan rakamların beklentiler dahilinde olduğuna ve yıllık enflasyon yüzde

Enflasyon Yavaş Düşecek

Morgan Stanley'in Serhan Çevik imzalı raporunda, "seçimlerin ardından tüm dikkatimizi ekonomik trendlere ve özellikle enflasyona yoğunlaştırma zamanı" ifadesi kullanılırken, son açıklanan rakamların beklentiler dahilinde olduğuna ve yıllık enflasyon yüzde 8.6'ya inerek hızlı bir gerileme gösterdiğine işaret edildi. Rapora şöyle devam edildi:

"Biz bu düzeltmenin devam edeceğini beklesek de, yaşanan düşüş süreci büyük oranda baz etkilerin sonucu ve enflasyon tahmin aralığının üst bandına yakın olmaya devam edecek. Türk lirasının sağlamlığına ve iç talepteki yavaşlamaya rağmen, enflasyondaki düşüş, hedef rakamlara inmeye yeterli olmayacak."

Morgan Stanley, neden enflasyonda esaslı bir düşüş beklemediğini de şöyle açıkladı:

"Liranın hızlı değer kaybına götüren oynaklık şoku beklentileri ve fiyatlama davranışlarını bozdu. Yatırımcılar, daha yüksek kur beklentilerine çabuk adopte oldu. Yiyecek fiyatlarındaki hareketlilik de enflasyon üzerinde baskı yaratan önemli bir problem. Benzer şekilde enerji fiyatları da diğer bir bozulma nedeni."

Aşırı sıcaklar ve düşük yağış gibi iklim anomalileri ile tarımsal ürünlere artan talebin gıda fiyatlarını yukarı çektiği belirtilen raporda, "Maalesef burada herhangi bir düzeltme işareti de yok. Aksine volailite devam edebilir" ifadesi kullanıldı.

Raporda, dış faktörler risk unsuru olsa da, Türk ekonomisinin iyi bir dengesi olduğu ve bunun dezenflasyon sürecine katkı sağladığı belirtildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi