En hesapsız milletiz!

Toplam 67 milyon cep telefonu abone sayısı ve ayda ortalama 5 saat (299 dakika) konuşma süresiyle en çok konuşan ülke unvanını elinde bulunduran Türkiye, Avrupa'nın bütçesine göre en çok konuşan ülkesi oldu. Avrupa Birliği ortalamasında 181 Euro'yu bulan

En hesapsız milletiz!

Toplam 67 milyon cep telefonu abone sayısı ve ayda ortalama 5 saat (299 dakika) konuşma süresiyle en çok konuşan ülke unvanını elinde bulunduran Türkiye, Avrupa'nın bütçesine göre en çok konuşan ülkesi oldu. Avrupa Birliği ortalamasında 181 Euro'yu bulan ortalama yıllık cep telefonu faturası, Türkiye'de 121 Euro'da kalırken, yıllık kişi başına gelir dikkate alındığında Türk GSM aboneleri Avrupalılara göre yaklaşık 3 kat fazla para harcadı.

AB'de bir GSM abonesi yıllık gelirinin yüzde 0.6'sını cepten konuşmak için harcarken, bu oran Türkiye'de yüzde 1.5'e kadar çıktı. EN AZ ALMANLARA DOKUNUYOR Sadece konuşma süresi ve operatörlerin abone başına aylık ortalama gelirleri dikkate alındığında 0.3 Euro/sent ile Avrupa'nın en ucuza konuşan ülkesi olan Türkiye, kişi başına gelir de hesaba katıldığında bu unvanını Almanya'ya bıraktı.

2012’de ortalama bir Alman vatandaşı yıllık gelirinin yüzde 0.52'sini GSM faturası için harcadı. Yüzde 1.5 ile Avrupa'da bütçesine oranla cep telefonu faturasına en çok pay ayıran ülke olan Türkiye'yi, yüzde 1.47 ile Bulgaristan, yüzde 1.42 ile Macaristan izledi.

CEPTEN ‘ALO’ 2 YILDA % 58 ARTTI
2009 yılında cepten aylık ortalama konuşma süresi 189 dakika olan Türkiye'de bu süre, 2012 itibarıyla yüzde 60'a yakın (yüzde 58.2) bir artışla 299 dakikaya çıktı. Bu sürede Türk tüketicisinin kişi başına milli gelirindeki artış, ancak yüzde 17 artışla 10 bin dolar seviyesine geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler