Emekliye büyük müjde!

Milyonlarca emeklinin yakından takip ettiği intibak davalarında son viraja girildi. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanları ilgilendiren intibak için karar aşamasına gelindi. Mahkemeden çıkacak intibak kararı 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara 50 ila

Emekliye büyük müjde!

Milyonlarca emeklinin yakından takip ettiği intibak davalarında son viraja girildi. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanları ilgilendiren intibak için karar aşamasına gelindi. Mahkemeden çıkacak intibak kararı 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara 50 ila 355 lira arasında zam yolunu açacak. İntibak için açılmış 2 dava bulunuyor. Türkiye Emekliler Derneği'nin Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde açtığı davada kararın 2 Temmuz'da açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Son duruşmada bilirkişinin intibak talebini haklı bulması, davayı önemli bir noktaya taşıdı. Bilirkişi, mahkemeye, intibakların 2000 sonrasında emekli olanlara uygulanmamasının Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu yönünde rapor sundu. Emeklilerin elini güçlendiren bu rapor sonrası, mahkemeden intibak kararı çıkması yüksek bir ihtimal olarak görülüyor. İşçi, Memur ve Bağ- Kur Emeklileri Derneği tarafından açılan intibak davasına da önümüzdeki ay devam edilecek. Karar aşamasındaki bu dava, 29 Haziran'da görülecek. 

BAKAN'DAN YEŞİL IŞIK 

Yargıdan çıkacak intibak kararı, 2000 yılından sonra emekli olanlara 50 ila 355 lira arasında zam yolunu açacak. İntibak kararının ardından, zammın 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesi kapsaması için yasal düzenleme yapılması gerekecek. Bu konuda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten yeşil ışık gelmişti. Bakan Çelik, 2000 yılından sonra emekli olanlarda herhangi bir adaletsizlik varsa, bunu gidermenin yöneticilerin görevi olduğunu söylemişti. Bu açıklama, emeklilerin arasında sevinçle karşılanmıştı. 

HEYECANLI BEKLEYİŞ

Emekliler, intibak konusunun bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyor. TAKVİM'i arayan emekliler, şunları söylüyor: 
- Dava süreci çok uzadı. Bilirkişi raporu tamam olduğuna göre, kararın verilmesini bekliyoruz. 
- 2000'den önce emekli olanların maaşı, intibak zammıyla bizimkini geçti. Sorunun çözülmesi şart. 
- Bilirkişi de mahkemeye intibak gerektiği konusunda rapor vermiş, niye bekleniyor? 
- Mahkemenin bizi haklı bulacağından eminiz. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler