Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde!

Hükümet, yediden yetmişe toplumun her kesimini ilgilendiren torba yasayı rekor hızla onaylamasının ardından yeni bir paket için düğmeye bastı. Emeklilikte prim gün sayısını doldurduğu halde yaşı bekleyenler ve yaşı doldurup prim gün sayısına takılanların

Emeklilik için yaşı bekleyenlere müjde!
Hükümet, yediden yetmişe toplumun her kesimini ilgilendiren torba yasayı rekor hızla onaylamasının ardından yeni bir paket için düğmeye bastı. Emeklilikte prim gün sayısını doldurduğu halde yaşı bekleyenler ve yaşı doldurup prim gün sayısına takılanların gözü de yeni torbaya çevrildi. Yaşı bekleyen 500 bin, prim gün şartına takılan da 100 bine yakın vatandaş bulunuyor. Yasal düzenleme ile belli bir yaşın üzerindekilere eksik primini borçlanma imkânı getirilmesi öngörülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in talimatı ile belli bir yaşın üzerinde olup prim günü eksik olanlara çalışma başlatıldı. Hizmet borçlanması anlamına gelen çalışma kapsamında eksik primi olana borçlanma imkânı öngörülüyor. Ekim'de Meclis'e gönderilmesi beklenen torba, bedelli askerlik, askeri hâkimler, disiplin konusu yanında astsubayların özlük hakları konusunda da düzenlemeler içerecek. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler