Emeklilere zam müjdesi

 Şimdi Online Görünme ZamanıSSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2012 yılına ait ilk altı aylık maaş zammı belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli maaşlarına yüzde 6,79 TÜFE oranında zam yaptı. İşçi ve esnaf emeklileri Ocak ayı maaşlarını yüzde 6,79 zamlı alac

Emeklilere zam müjdesi

 Şimdi Online Görünme ZamanıSSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2012 yılına ait ilk altı aylık maaş zammı belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli maaşlarına yüzde 6,79 TÜFE oranında zam yaptı.

İşçi ve esnaf emeklileri Ocak ayı maaşlarını yüzde 6,79 zamlı alacak. Geçen yıl 813 lira alan bir emekli Ocak ayında bankamatikten 55 lira zamlı aylık çekecek. Temmuz ayında enflasyon rakamına göre emekliler ikinci altı ay için bir zam daha alacak.

Ayrıca önümüzdeki günlerde 2000 yılı emeklilerine yapılacak intibak düzenlemesi Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelecek. Oranlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlenecek.

Son iki yıldır seyyanen yapılan zam bu yıl TÜFE oranında maaşlara yansıtıldı. İki yıldır düşük emekliye yüksek, yüksek emekliye düşük şeklinde seyyanen yapılan zam, bu yıl Tüketici Fiyatları Endeksi üzerinden belirlendi. 6 milyona yakın SSK emeklisi ile 2,3 milyon Bağ-Kur emeklisinin maaşlarına yüzde 6,79 oranında zam yapıldı. İşçi ve esnaf emeklileri geçen yıl Aralık ayında alınan maaşa yüzde 6,79 ilave edilerek aylıklarını alacak.

MEMUR EMEKLİSİ TOPLU SÖZLEŞMEYİ BEKLİYOR

Yaklaşık 1 milyon 900 bin memur emeklisi ise memura toplu sözleşme yasasını bekliyor. Toplu sözleşmede memura verilecek zam oranın belli olmasıyla memur emeklilerinin aylıklarına da aynı oranda artış yansıyacak. Memur emeklisinin gözü kulağı da kamu çalışanlarına yapılacak zam oranına kilitlendi.

ZAMLI MAAŞLAR AYIN SONUNDA HESAPLARDA

Sosyal Güvenlik Kurumu, memur emeklileri hariç, işçi ve esnaf emeklilerinin bu ayki maaşlarını zamlı hesapladı. Memur emeklileri maaşlarını her ayın 1 ile 5'i arasında alırken, eski işçi emeklileri ayın 15-19'uncu günü bankadan çekebiliyor. Devlet SSK emeklilerinin büyük çoğunluğunun maaşını sigorta tahsis numaralarının son iki numarasına göre her ayın 20-25'inci günü yatırıyor. Esnaf emeklileri ise 25 ile 28'i arasındaki günlerde maaşlarını çekiyor. Bağ-Kur'lularla son bulan maaş yatırma bir ayın geneline yayılmış oluyor. Söz konusu tarihlerde 7 milyonun üzerindeki işçi ve esnaf emeklisi maaşını zamlı çekecek.

EN ÇOK EMEKLİ SSK'DA

SSK 5.637.585

Emekli Sandığı 1.842.668

Bağ-Kur 2.227.890

Toplam 9.708.213

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler