Emeklilere müjdeli haber geldi!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, İntibak Yasası'nda oranların belirlendiğini açıkladı.Refah payından emeklilere yüzde 75 pay verileceğini kaydeden Arınç, 1 milyon 913 bin emeklinin maaşlarında artış olacağını söyledi. Arınç, artışların

Emeklilere müjdeli haber geldi!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, İntibak Yasası'nda oranların belirlendiğini açıkladı.

Refah payından emeklilere yüzde 75 pay verileceğini kaydeden Arınç, 1 milyon 913 bin emeklinin maaşlarında artış olacağını söyledi. Arınç, artışların 10 ile 290 lira arasında emekli maaşlarına yansıyacağını müjdeledi.

Bakanlar Kurulu'nun ardından basın açıklaması yapan Arınç, 'İntibak Yasası'nın Bakanlar Kurulu'nda kabul edilip Meclis'e gönderileceğini aktardı. 2000 öncesi aylık alan 2 milyon 743 bin 371 kişiyi içeren bir düzenleme yapıldıklarını kaydeden Arınç, artış oranının yüzde 75 olarak belirlendiği bilgisini verdi. 92 milyar lira tüm emekliler için ödenen para bir de intibak için düzenleme yapılacağının altını çizen Arınç, "En çok kişinin istifa edeceği yüzde 75 olarak bakanlar kurulunda kabul edildi. 1 milyon 913 bin kişi yararlanacak. 2,5 milyar liralık ek ödeme bütçeye yük olarak gelecek. Yıllardır istismar edilen emekliler arasındaki eşitsizlik giderilecke. 10-20-250-290 lira artış olacak. Yüzde 75'lik gelişme hızını ilave ettiğimizde 10-20 lira daha az emekliyi, 200 lira üzeri 1,5 milyon emekliyi ilgilendirmektedir." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi