Emeklilere müjdeli bir haber

Kabul edilen kanuna göre kısa çalışma ödeneğinin miktarı yüzde 50 oranında artırılacak. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanma süresi ise 3 aydan 6 aya çıkartılıyor. Kısa çalışma ödeneği olarak yapılan ödemeler, başlangıçta belirlenen işsizlik ödeneği süresi

Emeklilere müjdeli bir haber
Kabul edilen kanuna göre kısa çalışma ödeneğinin miktarı yüzde 50 oranında artırılacak. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanma süresi ise 3 aydan 6 aya çıkartılıyor. Kısa çalışma ödeneği olarak yapılan ödemeler, başlangıçta belirlenen işsizlik ödeneği süresinden düşülmeyecek.

Tarım İşçileri Sosyal Sigortalar Kanunu'na göre yaşlılık aylığı alanların çalışmaları halinde emeklilik aylıklarının kesilmesi uygulamasına son verildi. Emekli aylıklarına haciz uygulanmasının önlenmesi için de bir düzenleme getirildi. Buna göre haczi yasaklanan gelir, aylık ve ödeneklerin haczedilmesine ilişkin talepler, borçlunun muvafakati bulunmaması halinde icra müdürü tarafından reddedilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi