Emeklilere güzel haber! Düğmeye basıldı

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin banka promosyonu alması için yaptığı girişimlerden sonuç alamayan Emekli- Sen, yargı yoluna başvurdu.Emekli- Sen Genel Başkanı Veli Beysülen adına Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) karşı açılan dava, Ankara 3'üncü İş Mahk

Emeklilere güzel haber! Düğmeye basıldı

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin banka promosyonu alması için yaptığı girişimlerden sonuç alamayan Emekli- Sen, yargı yoluna başvurdu.

Emekli- Sen Genel Başkanı Veli Beysülen adına Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) karşı açılan dava, Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde görülecek. Konuyla ilgili Emekli-Sen'den yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız adına açılan bu bireysel dava, emsal bir davadır. Mahkemenin vereceği karar, diğer tüm emekliler adına verilecek hukuki mücadeleye zemin oluşturacak ve sendika olarak promosyonların tüm emeklilere verilmesine çalışılacaktır. Bu olmadığı taktirde ise tüm emeklilerin bireysel davalar açmaları için çalışmalar yapılacaktır" denildi. Açıklamaya göre; dava dilekçesinde, SGK ile ödemenin gerçekleştiği banka arasında yapılan anlaşmalar gereği promosyon olarak bilinen bir ödemenin banka tarafından kuruma yatırıldığı belirtildi. Bu ödemeden alınan paranın çıkarılan genelgelerle çalışanlara verildiği halde, emeklilere ödenmediği de kaydedildi.

EN AZ BİN LİRA OLSUN

Davacının, davalı kuruma başvurarak, bu hakkın kendisi ve diğer emekliler için de geçerli olduğunu, bu nedenle promosyon ödenmesi için gerekli işlemlerin yapılmasını talep ettiğinin vurgulandığı dilekçede, 4 ay geçmesine rağmen bugüne kadar cevap vermeyen kurumun, kendisine aynı taleple başvuran bazı emeklilere "Hak sahiplerine promosyon ödemesine ilişkin yasal düzenleme bulunmamaktadır" şeklinde cevap verdiği vurgulandı. Davalı kurumun aylıkları bankalar aracılığıyla ödediğinin vurgulandığı dilekçede, "Emekliler adına yapılan maaş ödemeleri nedeniyle tahsil edilen promosyonların hak sahibinin maaş hesabına aktarılması gerekiyor" denildi. Dilekçede en az bin lira promosyon verilmesi, ödemenin aylık olarak yapılması istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler