Emekli memurun maaşı artacak mı?

 İşçilerin emeklilikte daha yüksek maaş aldığını belirten devlet memurları, eşitlik için kampanya başlattı. Çalışma sonunda memurların hakları artacak. Memurlar daha yüksek emekli maaşı ve ikramiyesi için harekete geçti.Kendileriyle aynı çalışma süresi ve

Emekli memurun maaşı artacak mı?

 İşçilerin emeklilikte daha yüksek maaş aldığını belirten devlet memurları, eşitlik için kampanya başlattı. Çalışma sonunda memurların hakları artacak. Memurlar daha yüksek emekli maaşı ve ikramiyesi için harekete geçti.

Kendileriyle aynı çalışma süresi ve brüt maaşa sahip işçilerin emekli olduklarında daha fazla maaş ve ikramiye aldığını belirten memurlar, eşitlik istiyor. Bu amaçla bir dilekçe kampanyası başlatıldı. Sonuç alındığında memurlar, emeklilikte işçilerle aynı maaşa kavuşacak.

ARADA FARK VAR

Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, memurlara çalışırken döner sermaye, ek ödeme, ek ders ücreti gibi ödemeler yapıldığını, ancak bu tür ödemelerin prime esas kazançtan sayılmadığına ve bu ödemelerin emeklilikte aylıklara dahil edilmediğini söyledi. Koncuk, bu tür ödemelerin emeklilik maaşlarına yansımamasının, memurların çalışırken aldıkları maaşla emekli aylıkları arasında büyük uçuruma neden olduğunu vurguladı. Koncuk, işçi ve memur emeklilerinin maaşları arasında yüzde 15-60 oranında fark olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

AYDA BiN 724 LiRALIK FARK

İsmail Koncuk, devlette brüt 6 bin 575 lira ücret alan bir doktor ile aynı tutarda brüt maaş ile özel hastanede çalışan bir doktorun, emekli aylığında büyük farklılıklar oluştuğunu belirtti. Söz konusu brüt maaşla 35 yıllık çalışma süresinin ardından, kamudan emekli olan bir doktorun 2 bin 826 lira emekli aylığına hak kazandığını ifade eden Koncuk, aynı şartlarla özel hastaneden emekli olan bir doktorun emekli aylığının ise 4 bin 551 lirayı bulduğunu kaydetti

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler