Emekli maaşlarında sona gelindi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emekli aylıklarıyla ilgili intibak çalışmasında sona yaklaştıklarını, önümüzdeki hafta bu konuda son kez emekli dernekleriyle görüşeceklerini ve ardından taslağı Başbakanlığa sunacaklarını söyledi.Yasanın 2.5

Emekli maaşlarında sona gelindi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emekli aylıklarıyla ilgili intibak çalışmasında sona yaklaştıklarını, önümüzdeki hafta bu konuda son kez emekli dernekleriyle görüşeceklerini ve ardından taslağı Başbakanlığa sunacaklarını söyledi.

Yasanın 2.5 milyon kişiyi ilgilendirdiğini kaydeden Çelik, düzenlemeyle 1.8 milyon emeklinin maaşının artacağını söyledi. Bakan Çelik, intibak yasasıyla 1981 ile 2000 yılları aranda, prim gün sayısı ve prim tutarı aynı olan emeklilerin aylıklarındaki farklılığı gidermeyi amaçladıklarını anlattı.

Çelik, intibakın aynı şartlarda, aynı primle çalışan kişilerin farklı maaş almalarını ortadan kaldırma olarak anlaşılması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi