Elektrik faturanız bu yüzden yüksek!

 İç Anadolu Bölgesi’nin 7 ilinde elektrik dağıtımı yapan EnerjiSA’nın, “sayaçlarınız yanlış çalışmış” diyerek binlerce vatandaşa ek fatura kestiği ortaya çıktı. Elektrik dağıtım şirketi EnerjiSA'nın sorumluluk alanı olan İç Anadolu Bölgesi'nde 7 ilde binl

Elektrik faturanız bu yüzden yüksek!

 

İç Anadolu Bölgesi’nin 7 ilinde elektrik dağıtımı yapan EnerjiSA’nın, “sayaçlarınız yanlış çalışmış” diyerek binlerce vatandaşa ek fatura kestiği ortaya çıktı.
 
Elektrik dağıtım şirketi EnerjiSA'nın sorumluluk alanı olan İç Anadolu Bölgesi'nde 7 ilde binlerce vatandaşa “sayaçlarınız yanlış çalışmış” diyerek, geriye dönük olarak ek fatura kestiği ortaya çıktı.
 
Örneğin Ankara'da H.A. adlı vatandaşa son elektrik faturasının yanı sıra 476 TL'lik ek bir fatura geldi.
 
İtiraz eden vatandaşa “Sayacınız yanlış çalışmış bizde tahmini olarak bir yıllık ücretlendirmeyi yine tahmini olarak 476 lira olarak belirledik” cevabını veren EnerjiSA yetkilileri, faturanın ödenmesini istiyor, aksi halde elektriğinin kesileceğini bildiriyor. Haksız bulduğu faturayı ödemezse elektriği kesilecek olan bu durumdaki binlerce vatandaş, Enerji Bakanlığı'nın olaya el koymasını istiyor. EnerjiSA İç Anadolu Bölgesinde Ankara, Zonguldak, Kastamonu, Bartın, Karabük, Kırıkkale, Çankırı illerinin elektrik dağıtım işini yapıyor.
 
SAYAÇLARI YANLIŞ ÇALIŞMIŞ!
EnerjiSA şirketinin elektrik dağıtımını yaptığı Ankara Gölbaşı'nda oturan H.A. adlı vatandaş, Habervaktim'e yaptığı açıklamada olayı şöyle anlattı: “Ben elektrik sayacımı üç yıl önce taktırdım. Ben faturaya itiraz ettiğimde sayacınız son bir yıl yanlış çalışmış diyorlar. İlk iki yıl doğru çalışıyor daha sonra sayaç yanlış çalışıyor. Bizden tahmini bir para talep ediyorlar. . Bunu anlamak mümkün değil. Benim saatim bozulduysa son bir ay içinde de bozulmuş olabilir. Bu şekilde binlerce vatandaş var.”
 
FATURAYI ÖDEMEZSENİZ ELEKTRİĞİ KESERİZ
EnerjiSA, kestiği ek faturaları tahsil edebilmek için vatandaşları elektriklerini kesmekle tehdit ediyor. Haksız ve keyfi buldukları ek faturayı ödemek istemeyen vatandaşlar, “faturanın son ödeme tarihinden sonra 3 gün içerisinde borcunuzu ödemezseniz evinizin elektriğini keseriz” tehdidiyle karşılaşıyorlar. Haklarını aramak isteyen vatandaşlar mahkemeye suç duyurunda bulunmadan önce elektriklerinin kesilmemesi için faturanın bedelini ödemek zorunda bırakılıyor. Faturayı ödeyip mahkemeye şikayette bulunan vatandaşlar haklarını aramaya çalışırken, EnerjiSA'nın 200 kişilik avukat kadrosuyla tek başlarına mücadele etmek zorunda kalıyorlar.
 
ASGARİ ÜCRETLİ VATANDAŞA 700 LİRA FATURA
EnerjiSA'nın ek fatura kestiği(700 TL) binlerce vatandaştan biri de, yine Ankara'da özel bir şirkette asgari ücretle çalışıyor. 700 TL'lik ek fatura karşısında şok geçiren bu vatandaş, şunları söyledi: “Ben kıt kanaat geçinen bir insanım. Benim bir yıllık elektrik harcamam 700 lira etmez. Zaten her ay ortalama 50 lira elektrik faturası ödüyordum. Normal bir ailenin ödeyeceği bir ücret bu. Şimdi bana 700 liralık elektrik harcamışsın diyorlar. Bir yıl boyunca zaten ödedim ben her ay faturamı. Neye dayanarak, tahmini olarak. Bu bana zulüm olur. Şirket benden çocuklarımın rızkını istiyor.”
 
İKNA ODALARI
Mağdurların aktardığı bilgilere göre şirket, bu ek faturaları tahsil edebilmek için ilginç bir yola başvuruyor. Faturasına itiraz eden vatandaşlar, EnerjiSA'nın Ankara'daki merkez binasında oluşturulan ikna odalarında faturaları ödemeye ikna edilmeye çalışılıyor. Vatandaşlara başka yollarının olmadığı anlatılıyor.
 
BAKANLIK OLAYA EL KOYSUN
Faturayı ödemeden mahkemeye de başvuramayan vatandaşlar, çaresiz, eş dosttan para bulmaya çalışıyor. EnerjiSA mağduru vatandaşlar Enerji Bakanlığı'nın olaya el koymasını bekliyor. Vatandaşlar “Bakanlık yetkilileri gelsin araştırsın, sayaçlarımızı da, faturaları da… Çıkacak sonuca razıyız. Ek faturaların keyfi ve hukuksuz olduğuna bu derece inanıyoruz” diyorlar. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi