Elektrik desteği ödemesi nedir, kimler faydalanır, nasıl başvurulur?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan Elektrik desteği ödemesi nedir? Elektrik desteği ödemesi nasıl alınır, nasıl başvurulur?

Elektrik desteği ödemesi nedir, kimler faydalanır, nasıl başvurulur?

2 Milyon aileyi ilgilendiren elektrik desteği ödemesi detayları belli oldu. Ödemelerin ne zaman yapılacağı konusunda da açıklama yapıldı.

Elektrik desteği ödemeleri nedir? Ne zaman? Şartlar neler?

Elektrik desteği ödemesi başladı! Elektrik desteği başvurusu nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan ihtiyaç sahibi hanelere elektrik tüketim desteği verilmesine yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca Türk vatandaşlarından aylık veya düzenli sosyal yardım almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden hanelerin asgari ihtiyaçlarının karşılanması için elektrik tüketim desteği verilmesi amaçlanıyor. Peki ödemeler ne zaman başlayacak?

ELEKTRİK DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ihtiyaç sahibi 2 milyon 22 bin hanenin yararlanacağı elektrik desteği uygulamasının 1 Mart 2019 tarihi itibariyle başlayacağını açıkladı.

ELEKTRİK DESTEĞİ KAÇ TL?

Destek miktarının evde yaşayan kişi sayısına göre 40.31 ile 80.63 TL arasında değişeceğini ifade eden Bakan Selçuk, ödemelerin belirlenen kişilere düzenli olarak PTT aracılığı ile yapılacağını duyurdu. Buna göre;

- 1-2 kişi 75 kilovatsaat,

- 3 kişi 100 kilovatsaat,

- 4 kişi 125 kilovatsaat,

- 5 ve daha fazla kişi yaşayan hanelere aylık 150 kilovatsaat elektrik desteği verilmiş olacak. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, elektrik desteği ödemesi çalışmalarına katkılarından dolayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na teşekkür etti.

KİMLER BU DESTEKTEN YARARLANACAK?

Düzenli yapılan sosyal yardımlar veya aylıklardan faydalandırılan hanelerden Türk Vatandaşı hak sahiplerine, hak sahipliği kriterlerini kaybedinceye kadar elektrik tüketim desteği sağlanacak.

ELEKTRİK DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL - NEREDEN YAPILIR?

Elektrik desteği başvurusu için SYDV' lerden yardım alıyor olunması gerekmektedir. Ailede bulunan kişi sayısına göre belirlenen kW değeri üzerinden elektrik faturalarında indirim olacak. Doğrudan nakit bir para ödemesi şeklinde değil, belirli kullanımlara kadar olan kısımlar devlet tarafından ödenecek. Sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi aileler, faturalarında bu tutarlardaki düşüşleri görecek ve devletin ödediği kullanım miktarları faturalarda yer alacak.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ NEREDEN SAĞLANACAK?

Elektrik tüketim desteği, öncelikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynakları kullanılarak yapılacak.

Fon kaynaklarının yeterli olmaması durumunda ödeme için ihtiyaç duyulan tutar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesine konacak ilave ödenekten karşılanacak.

Elektrik tüketim desteğinin uygulanma yöntemi, kapsamda olan düzenli yardım programları ve aylıklar ile verilecek destek miktarının hanedeki kişi sayısı kriterine göre belirlenmesi ve desteğe ilişkin diğer hususlara dair usul ve esaslar Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının görüşleri alınarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Elektrik tüketim desteği kapsamında yapılan ödemeler, diğer sosyal yardımlar ve aylıklar için yapılacak muhtaçlık hesaplaması ile genel sağlık sigortası gelir tespitinde gelir olarak dikkate alınmayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler