"Elektriğe bu zam çok değil!"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) aylık olağan meclis toplantısına katılan Köktaş, "Enerji Piyasası'ndaki Son Gelişmeler" konulu bir konuşma yaptı. EPDK'nın çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgi veren Köktaş, Türkiye'de ve bilhassa Doğu Kar

"Elektriğe bu zam çok değil!"
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) aylık olağan meclis toplantısına katılan Köktaş, "Enerji Piyasası'ndaki Son Gelişmeler" konulu bir konuşma yaptı. EPDK'nın çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgi veren Köktaş, Türkiye'de ve bilhassa Doğu Karadeniz Bölgesi'nde enerji yatırım imkanlarını anlattı.

Toplantının sonunda dinleyicilerin sorularını cevaplayan Köktaş, nükleer enerji ve nükleer santral ihalesiyle ilgili ısrarlı sorulara cevap vermekten kaçınırken "Ulusal konulardaki tartışmalara girmeden Trabzon'u ilgilendiren konulardaki sorularınızı cevaplandırayım ve müsaadenizle bu sorulara cevap vermeyeyim" dedi.

Elektrik fiyatlarına yapılan zamlarla ilgili konuşan Köktaş, zammın gerekçesini şöyle açıkladı: "2003 yılından 2008 yılına kadar 20-30 dolar olan petrolün varili 148 dolara çıktı. Doğalgaz fiyatları petrole bağlı olarak aynı şekilde yükseldi. Dünyanın en gelişmiş 30 ülkesine bakıldığında bu ülkelerde 2003'ten 2008'e kadar dolar bazında yüzde 100'e yakın artış var. Doğalgazdan elektrik elde ettiğimiz için uluslararası piyasalardaki bu fiyat hareketleri elektrik fiyatlarına yansıyor.

Son yılda çok fazla arttığı söylenebilir. Ama bilin ki Türkiye bu ülkelerin en gerisindedir. Son bir yılda yapılan zam açısından değil ama son 5 yılda yapılan zam açısından bakıldığında elektriğe yapılan zam bu 30 ülkenin gerisindedir."

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kurulan Hidroelektrik Santralleri (HES) hakkında da bilgi veren Hasan Köktaş, Trabzonspor Kulübü'nün de HES işletme konusundaki girişimleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Trabzon'da en çok Trabzonspor Kulübü'nün yaptığı HES başvurusu konuşuluyor. Buraya gelmeden önce kulübü ziyaret ettim ve kulüp başkanımızla bunu paylaştım. Konu henüz başvuru aşamasında ve Devlet Su İşleri'nde. DSİ'deki süreç tamamlandıktan sonra bu başvurunun EPDK'ya gelmesi halinde bu artık benim görevim
haline gelmiş olur. Onun için bunu hiç kimse düşünmesin."
Toplantının sonunda TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, EPDK Başkanı Hasan Köktaş'a bir plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi