Ekonomik kriz canımıza tak etti

Yokuş, Trabzon'da düzenlenen ''Türk Kamu-Sen'in Dünü, Bugünü ve Eğitim İstişare Toplantısı''nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de 70 milyon insanın her sabah yatağından mutsuz kalktığını, akşam da yine umutsuz olarak yatağına girdiğini savundu. Ülk

Ekonomik kriz canımıza tak etti

Yokuş, Trabzon'da düzenlenen ''Türk Kamu-Sen'in Dünü, Bugünü ve Eğitim İstişare Toplantısı''nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de 70 milyon insanın her sabah yatağından mutsuz kalktığını, akşam da yine umutsuz olarak yatağına girdiğini savundu.

Ülkede endişe, korku ve hukuksuzluğun başını alıp gittiğini öne süren Yokuş, ''70 milyon insan hangi suçu işledi de böyle bir tabloyla yüz yüze kalıyor? Yani iktidar sahiplerini tekrar iktidara getirdiği için mi bu suçu işledi? Ülkede hukuk ayaklar altına alınmış durumdadır. Sosyal hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrımı diye bir olay var. Yani yasama, yürütme, yargı bağımsızdır bizim ülkemizde. Ama görüyorsunuz ki yürütme hem yasayı hem yargıyı kontrol etmeye başlamıştır'' diye konuştu.

Bir ülkede yargının siyasallaşması halinde o ülkede kaos, zulüm ve felaket olacağını belirten Fahrettin Yokuş, şunları kaydetti:
''Her sabah uyandığımızda televizyonlarda bir Ergenekon davasıyla uyanıyoruz. Yaklaşık iki yıldır bu böyle devam ediyor. Açıyoruz televizyonları, terör örgütü üyesi deniliyor. Sonunda bazıları gözaltına alınıyor, bazıları serbest bırakılıyor. Ama hepsinin adı terörist, terör örgütü üyesi, katil.

Şimdi bu insanlar terör örgütü üyesi değillerse, beraat ettikleri zaman buna katil diyenler, katil denmesine izin verenler hangi hesabı nerede verecekler. Topyekun bir yargısız infazın içindeyiz. Hukuk devletinde olmaması gereken işleri yapıyoruz. Elbette ki kim bu ülkede hukuku çiğnemişse mutlaka cezasını sonuna kadar çekmelidir. Ama dikkat ediniz, gözaltına alınanların büyük bir bölümü kamu hizmeti vermiş insanlar. Eğer bunların içinde hakikaten suç işleyenler varsa ki olabilir, mutlaka cezasını çekmelidir.''

-''EKONOMİK KRİZ CANIMIZI YAKMAKTADIR''-

''Türkiye sözde Ergenekon davasıyla yatıp kalkarken krizden konuşan var mı'' diye soran Yokuş, şöyle devam etti:
''Türkiye'nin gittiği felaketten haberi olan var mı? Bu felaketi haber yapan var mı? Maalesef yok. İktidar ve onun yandaşı medya, Ergenekon ile yatıp onunla kalkıyor. Maksat, toplumu gerçek hayattan uzak tutup, yani krizi, ülkedeki sorumsuz gidişi örtbas etmektir. Bu iktidar Ergenekon örtüsünü krizin üzerine örtmüştür. Milletten bunu saklamaktadır. Hukuku ayaklar altına almaktadır.''

Bedeli ne olursa olsun ülkede her insanın kanunlar önünde eşit olduğunu söylemeye devam edeceklerini kaydeden Yokuş, ''Biz böyle bir idareyi hak etmiyoruz. Biz hakka, hukuka, insan haklarına riayet eden, suçlu kimse onun üzerine giden bir idare istiyoruz. Onun için diyoruz ki ya sorumlu davranınız ya da çekiniz gidiniz'' dedi.

Memurun, dar gelirlinin, emeklinin perişan olduğunu savunan Yokuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bugün bir milyon ailenin evine, iş yerine haciz gelmiş, son birkaç ayda 500 bin vatan evladı işini kaybetmiş, son bir ayda ihracatımız yüzde 30 gerilemiş, otomotiv sektöründeki üretim yüzde 50 düşmüş, millet borç batağına sürüklenmiş, konuşan yok.

Varsa yoksa başka şeyler. Biz Hükümeti kriz konusunda samimiyetle tedbir almaya davet ediyoruz. Öyle yalan yanlış, bizi teğet geçecek, krizi menfaate çevireceğiz diye sözlerle kimseyi kandıramazsınız. Kriz bu milleti delip geçmektedir.

Başta kamu çalışanları olmak üzere emeklilere, asgari ücretlilere, en az 200 TL zam yapmanızı istiyoruz. Bunu yaparsanız esnafımız, çiftçimiz rahatlar. İşsizlik artmaz, tam tersi üretim artar, piyasaya para girer, ekonomi canlanır ve krizden kurtuluruz.''

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi