Ekonomik Büyümeyi İstihdamla Sağlıyoruz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye ekonomik büyümeyi istihdam sayesinde yaşıyor. İstihdamı devam ettirmek için eğitime öncelik verdik." dedi.Atlantik Konseyi'nin düzenlediği 'Enerji ve Ekonomi Zirvesi' Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katılımıyla İstanbul'd

Ekonomik Büyümeyi İstihdamla Sağlıyoruz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye ekonomik büyümeyi istihdam sayesinde yaşıyor. İstihdamı devam ettirmek için eğitime öncelik verdik." dedi.

Atlantik Konseyi'nin düzenlediği 'Enerji ve Ekonomi Zirvesi' Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katılımıyla İstanbul'da gerçekleşti. Programda konuşan Bakan Şimşek, Türkiye'nin Avrupa'daki krizlere rağmen ekonomik büyüme sağladığını belirtti. Ekonomideki büyüme üzerine değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, "Biz istihdamı sağladık ve koruduk.
 
Avrupa'daki krizden önceki dönemlerde programlarla yeterli sayıda istihdam sağlayamadık. Krizden sonra yaklaşık olarak 4 milyon insan istihdam ettik. İstihdamda programlar inandırıcı olmalı. İstihdamın devamı için eğitime öncelik verdik. Bütçeyi 6 kat artırdık. Başarılı sermayede mücadele edeceksek insana yatırım yapmalıyız." açıklamalarında bulundu.
 
Türkiye'de ihracatta büyümenin devam ettiği belirten Bakan Şimşek sözlerine şöyle devam etti:
 
"İhracatta büyümeye devam ediyoruz. İktidara geldiğimizde Asya bölgesi olan yüzde 12'lik ihracat payını yüzde 36'ya çıkardık. Avrupa ihracatta yeni alanlar aramadığı için kaybetti. Avrupa yaşadığı krizde 5 yıl ekonomik olarak 5 yıl kaybetti. Böyle devam ederse 5 yıl daha kaybedecek.
 
Dinamizmi olan bölgelere yönelmeliyiz. İnsan sermayesine yatırım yapmalıyız. Araştırma ve geliştirme programlarına yönelmeliyiz. Ayrıca ülkeler yüksek borç üzerine kurulu ticareti bırakmalı. Bu konuda kaygılıyız. Borç yükü ilerleme ve büyümeyi aşağı çeker."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi