Ek ücret tarifesi belli oldu

Kamu çalışanlarına 2013 yılında ödenecek gündelik, ek ders ücreti ve fazla çalışma ücretleri belirlendi.Kamu çalışanlarına 2013 yılında ödenecek gündelik, ek ders ücreti ve fazla çalışma ücretleri belirlendi. TBMM Başkanı ve Başbakan'ın yurtiçi gündelikle

Ek ücret tarifesi belli oldu

Kamu çalışanlarına 2013 yılında ödenecek gündelik, ek ders ücreti ve fazla çalışma ücretleri belirlendi.

Kamu çalışanlarına 2013 yılında ödenecek gündelik, ek ders ücreti ve fazla çalışma ücretleri belirlendi. TBMM Başkanı ve Başbakan'ın yurtiçi gündelikleri yüzde 5.2 artırılarak 51 liraya, bakanların gündelikleri ise yüzde 5.7 artışla 46 liraya çıktı. 
Memurların fazla çalışma ücretlerine de yüzde 7-7.5 aralığında artış yapıldı.
 
TBMMBaşkanlığı’na sunulan 2013 yılı bütçesiyle kamu çalışanlarına gelecek yıl ödenecek gündelik, ek ders ve fazla çalışma ücretleri de yeniden düzenlendi. Memur ve hizmetlilerin yurtiçi gündelikleri de yüzde 5-6 arasında artırıldı. 
 
FAZLA MESAİYE YÜZDE 7.4 ARTIŞ 
 
Devlet Memurları Kanunu uyarınca fazla çalışma karşılığında saat başına yapılacak ödeme yüzde 7.4 artışla 1.35 liradan 1.45 liraya çıkarıldı. Fiilen yapılan fazla çalışma karşılığında bakanlık özel kalemmüdürlükleri ve üst düzeymakamların sekreteryalarında çalışanlara ayda 90 saate kadar yapılan fazlamesai ücreti yüzde 7 artışla 1.43'ten 1.53 liraya çıkarıldı. 
 
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar ile kurumların atölyelerinde çalışanların yaptıkları fazla mesai karşılığı saat ücretleri 5.7 liradan 6 liraya yükseltildi. Belediyelerde çalışan zabıta ve itfaiye görevlilerine ödenen aylık fazlamesai ücretleri nüfusu en düşük yerlerde aylık 185 liradan 195 liraya, Ankara, İstanbul ve İzmir'de 453 liradan 480 liraya, diğer büyükşehirlerde 341 liradan 361 liraya çıkarıldı 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi